RECITACIJE I PJESME ZA KRAJ U Dječjem vrtiću Suncokret Slatina održana završna svečanost

Završnu svečanost održali su jučer (četvrtak) najstariji polaznici Dječjeg vrtića Suncokret iz Slatine pred svojim roditeljima i prijateljima.

Deset predškolaca izvelo je program koji se sastojao od recitacija, pjesama i igara s pjevanjem, kako na hrvatskom tako i na engleskom jeziku. Ravnateljica Snježana Dupan-Lovrić pozdravila je nazočne, roditeljima se zahvalila na odličnoj suradnji, a djeci poželjela puno uspjeha u daljnjem školovanju. Predškolci su dobili na poklon male uspomene za sretne dane provedene u vrtiću kojih će se s veseljem sjećati cijeli život. Ravnateljica je posebno istaknula zadovoljstvo rezultatima i postignućima djece u programu ranog učenja engleskog jezika koji se u Dječjem vrtiću Suncokret kao cjelodnevni program odvija od rujna prošle godine. Svečanost je završila u opuštenom ozračju uz roštilj i druženje djece, roditelja, odgojitelja i ostalih gostiju.

D 1 Custom
foto: P. Žarković

Iako upisi djece u sljedeću pedagošku godinu traju sve do kraja svibnja, ravnateljica vrtića rekla je da slobodnih mjesta više nema, jer postoji lista čekanja još od prošle godine. Tako će i ove godine ostati neupisano 10-ak djece s područja grada Slatine, koja će svoje mjesto u vrtiću morati čekati najvjerojatnije punih godinu dana. Problem nije u nedostatku kapaciteta vrtića, nego u tome što je Grad Slatina ograničio sufinanciranje na 25 djece, stoga bi ostali “prekobrojni” roditelji trebali plaćati punu ekonomsku cijenu koja iznosi 1.300 kuna.

D 3 Custom
foto: P. Žarković

Od prošle godine Dječji vrtić Suncokret pohađaju i djeca iz općine Nova Bukovica, općine Čađavica i općine Sopje, koji su na ovaj način riješili problem smještaja djece s njihovog područja, dok ne izgrade svoje vrtiće. Dječji vrtić Suncokret ima i Područni odjel u Mikleušu u koji je smješteno dvadeset djece u redoviti program i petero djece u program predškole. U Mikleušu su predškolci svoju završnu svečanost održali jučer, i time se oprostili kako od vrtića, tako i od svojih prijatelja, odgojitelja i najbezbrižijeg dijela svog djetinjstva.

(www.icv.hr, adf, DV Suncokret)

D 4 Custom
foto: P. Žarković
D 6 Custom
foto: P. Žarković

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content