Suhopolje dočekalo još jedno navalno vatrogasno vozilo iz Tirola, staro vozilo poklonit će DVD-u Borova

U dvorištu DVD-a Suhopolje dočekano je još jedno navalno vozilo koje je rezultat odlične suradnje austrijske pokrajine Tirol i Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije. Ključevi vozila predani su jučer u austrijskom gradiću Prägraten am Großvenediger. Primopredaji su, uz austrijske dužnosnike prisustvovali i Marijan Brlek, potpredsjednik županijske skupštine Virovitičko-podravske županije te načelnik Općine Suhopolje, Siniša Horvat. Zadovoljni suradnjom bili su Darko Ćurik, predsjednik DVD-a Suhopolje te Davor Hock, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Suhopolje.

IMG 20190524 200902

-Sretan sam i ponosan što se ova suradnja između pokrajine Tirol i Vatrogasne zajednice općine Suhopolje nastavila. Ovo navalno vozilo uvelike će nam pomoći kako bismo mogli još kvalitetnije obavljati posao vatrogastva koji svi volimo. Ovom donacijom, ne samo vozila, već i zaštitne odjeće, čizama i kaciga profitirat će DVD Suhopolje i DVD Borova – istaknuo je Davor Hock te zahvalio županu virovitičko-podravskom Igoru Androviću, Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije, na čelu sa zapovjednicom Matejom Fras Venus, koordinatoru za nabavu i distribuciju vozila u Tirolu Peteru Logaru te načelniku općine Suhopolje Siniši Horvatu na suradnji i pomoći.

IMG 20190524 201148

Vozilo je dočekao i župan Igor Andrović, sa zamjenikom Marijom Klementom. Župan je istaknuo kako će u DVD-ove s područja županije ove godine doći 12 vatrogasnih vozila.
– Mi smo treća županija u Hrvatskoj s kojom je pokrajina Tirol započela suradnju. To je samo dokaz da se u našoj županiji dobro radi i da naša dobrovoljna vatrogasna društva imaju dobre uvjete, jer donacije iz Tirola ne dolaze onima koji nemaju garaže i ne brinu se za vozila – rekao je župan dodavši kako će suradnju nastaviti i iduće godine, ali ne samo s vozilima veći vrlo vrijednom opremom.

IMG 20190524 201704

Zadovoljan novim vozilom je i načelnik Siniša Horvat.
– Ovo je samo još jedan korak naprijed ka zanavljanju opreme koja je i više nego dobrodošla na područje naše općine. Time smo nastavili dodatno opremanje vatrogasaca, a s ponosom mogu reći da bilježimo porast mladih vatrogasaca. Javljaju se mladi ljudi koji su zainteresirani za rad – rekao je načelnik Horvat.

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus zahvalila je vatrogascima iz pokrajine Tirol na suradnji i pomoći u opremanju vatrogasnog voznog parka i vatrogasnih društava, a posebno vatrogascima DVD-a Suhopolje koji će jedno svoje staro vozilo pokloniti DVD-u Borova, a koje će ići na posudbu na tri mjeseca u Orahovicu. (www.icv.hr, lmh; foto: L. M. Hock)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content