FANTASTIČAN POSAO U DRAVI Bivši nogometaši Bilogore 1947. osvojili naslov prvaka s klubom iz Podravskih Sesveta

Kao i na prostoru Virovitičko-podravske županije, proteklog vikenda završeno je natjecanje u svim županijskim nogometnim ligama na prostoru Koprivničko-križevačke županije, a lijepe vijesti stižu nam iz Podravskih Sesveta, gdje je Mjesni nogometni klub Drava osvojio naslov prvaka u jakoj, trećoj županijskoj ligi na tom području.

Vijest kao takva možda i ne bi bila toliko zanimljiva da nije usko povezana s našom županijom, odnosno s čak četiri nogometaša koji su bili veliki oslonac u osvajanju ovosezonskog naslova, a oni su: Borko Leš, Dario Papić i Mateo Zorić iz Špišić Bukovice te Mihael Zorić iz Pitomače. Svi oni bili su do prošle sezone članovi Bilogore 1947. koja se natječe u drugoj županijskoj nogometnoj ligi VPŽ (skupina Zapad). Borko je s Bilogorom prošao “sve”, a za klub je nosio kapetansku traku dugi niz godina, čak i onda kad nisu “cvjetale ruže”. Od ove sezone odlučio je potražiti mjesto u novoj sredini pa se skrasio u Dravi, a to se pokazalo kao fantastičan pogodak.

P1160296 resize Custom
foto: Stjepan Jagić/ePodravina

Na početku sezone klub iz Podravskih Sesveta preuzeo je trener Alen Zorić, Pitomačanin koji je također nekoć igrao, a kasnije i trenirao Bilogoru 1947. Posao je odradio i više nego dobro, posebno u jesenskom dijelu prvenstva, a uz klub nije bio posljednja dva mjeseca zbog radnih obaveza pa ga je na klupi zamijenio Darko Dergez, koji je nastavio pobjednički niz i zaključio jednu fanastičnu sezonu.

U posljednjem kolu na domaćem terenu “razmontirali” su Graničar iz Novog Virja rezultatom 7:1 i tako potvrdili naslov prvaka s osvojenim 71 bodom, što je čak 21 bod više od drugoplasirane Gornje Rijeke. Sezonu su okončali s 21 pobjedom, dva neriješena ishoda i samo jednim porazom. Postigli su nevjerojatnih 128 pogodaka, a primili 38. Najbolji strijelac bio je Petar Belvanović s 42 postignuta zgoditka.

P1160410 resize Custom
foto: Stjepan Jagić/ePodravina

Nakon utakmice uslijedila je velika, zaslužena fešta koja je potrajala do dugo u noć, a ostaje nam za vidjeti hoće li se nastaviti suradnja Drave s bivšim igračima Bilogore i sljedeće sezone i hoće li klub iz Podravskih Sesveta ići u veći rang natjecanja.

(www.icv.hr, ts, foto: Stjepan Jagić/ePodravina)

[g-gallery gid=”533678″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content