FOTO Hotel Kurija Janković uskoro će dobiti vinski bar, wellness i športsko rekreacijski centar

Završavaju se radovi kod Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru. U neposrednoj blizini ovog hotelu, koji je u 2018. imao 4.000 noćenja, a u kojem se i ove godine sve teže pronalazi slobodna soba, zdanju koje je nekoć bila ruševina, koji je kupnjom od potpunog urušavanja, uz viziju tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, spasila Virovitičko-podravska županija, u skoroj budućnosti dobit će nove sadržaje. Kad se sve napravi bit će to „bombonijera“ u srcu Virovitičko-podravske županije, gdje se spajaju Slavonija i Podravina, sljubljuju “kaj” i “što”.

U sklopu EU projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“, vrijednog 1.982.494 eura, koji je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije, kod Hotela Kurija Janković, uskoro će niknuti vinski bar, wellness i Športsko rekreacijski centar jedini takve vrste u ovom dijelu Hrvatske.

IMG 9247

Radove je obišao i župan Igor Andrović, uz voditeljicu Hotela Kurija Janković Sanju Sudar.

– Ovim projektom uz uređene pristupne ceste i okoliš, nova parkirališna mjesta, nastat će wellness centar i vinski bar što ulazi u program dodatnih sadržaja koji su prijeko potrebni. Bit će tu i spremište za bicikle, budući da je i ova cijela priča krenula upravo kroz cikloturizam. Tu su i moderno uređene tribine, svlačionice, sportski tereni, idealno za aktivni odmor. U budućnosti nam je cilj izgradnja bazena, koji smo, s našim mađarskim partnerima, prijavili na Interreg– napomenuo je župan Igor Andrović.

Hotel Kurija Janković je heritage hotel – hotel baština s četiri zvjezdice, jedini takav hotel u Slavoniji, koji se nalazi u Kapela Dvoru, na pola puta između Virovitice i mađarske granice. Hotel raspolaže s 18 soba, konferencijskom dvoranom kapaciteta 40 osoba. Tu je i soba za sastanke kapaciteta 12 osoba, suvenirnica, restoranom u kojem se poslužuje tradicionalni slavonsko-podravski doručak i caffe bar u kojem se nalaze proizvodi lokalnih proizvođača. Gostima su na raspolaganju brdski i električni bicikli kojima se mogu uputiti u istraživanje ovog spoja Podravine i Slavonije, kao i obližnje rijeke Drave. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”533576″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content