MISLITE DA KUHATE NAJBOLJI PAPRIKAŠ? Prijavite se na natjecanje u kuhanju “Goričnog paprikaša” u Pitomači

Ovim putem pozivaju se mještani općine Pitomača da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju pod nazivom 8. natjecanje u pripremanju autohtonog jela  “Gorični (vinogradarski) paprikaš” koji organizira Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine Pitomača.

Natjecanje će se održati u četvtak, 13. lipnja u Pitomači s početkom u 18 sati.

Za pripremanje paprikaša organizator osigurava glavnu namirnicu junetinu (5 kg), a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi. Organizator će također osigurati pet kilograma kruha, plastične zdjelice i žlice, salvete, te šest boca mineralne vode od 1,5 litre. Svaka ekipa obavezna je ponijeti kotlić i stalak te plinsku bocu i plamenik.

U natjecanju mogu sudjelovati isključivo udruge, ustanove, poduzetnici, predstavnici ugostiteljskih objekata s područja Virovitičko-podravske županije. Kuharske ekipe sastoje se od dva člana i jednog mentora. Predviđeno je da svaka kuharska ekipa pripremi otprilike 15 litara paprikaša, a sve će biti podijeljeno građanima.

Za sve natjecatelje osigurane su zahvalnice za sudjelovanje, a najbolje ekipe prema procjeni komisije osvojit će nagrade za prvo, drugo i treće mjesto.

Sudjelovanje na ovoj priredbi potrebno je potvrditi do 10. lipnja, a kontakt osoba je Darko Mihoković: 092/3477-064.

(pitomaca.hr, foto: ilustracija, fotoBegović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content