NAGRADA U BELIŠĆU Zbor Glazbene igraonice ima najbolje i najmlađe soliste

Kako se prave muffini i kome je kiša pravi gušt otkrili su danas (nedjelja) polaznici Zbora glazbene igraonice Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice, koji su nastupili na 6. Vedrofonu, popularnom  Belišćanskom dječjem festivalu.

Festival kojeg tradicionalno organiziraju Grad Belišće, Centar za kulturu Sigmund Romberg i Turistička zajednica grada Belišća okupio je ove godine 10 zborova i oko 400 sudionika, s područja cijele sjeverne Hrvatske.

Virovitički raspjevani mališani predstavili su se publici i žiriju s pjesmom “Baka i ja” (M. Rogić), a zatim i s Kišnom glistom (T. Eterović/A. Popović), predvođeni solistima Gabrijelom Mikec i Rafaelom Babićem.

Zbor Glazbene igraonice ni ove godine kući ne dolazi praznih ruku – okitili su se vrijednom nagradom za najmlađe i najbolje soliste.IMG 20190602 142152Zbor su s puno stručnosti, truda i do posljednjeg detalja “uštimale” voditeljice Ana Filipović i Dijana Sulimanac, a svaku izvedbu mališana publika je naglasila srdačnim, gromoglasnim pljeskom.

Bila je ovo prilika za uživanje u zaista šarolikom umjetničkom programu koji je vodio poznati Branko Uvodić, a u kojem se uz niz popularnih dječjih pjesama moglo čuti i dio repertoara vezan uz duhovne skladbe, vidjeti vrhunske plesne točke te uživati u zvucima i koreografiji talentiranih izvođača.  (wwww.icv.hr, mlo)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content