Početna konferencija projekta Master sommelier u Pitomači: Prekvalifikacija 50-ak osoba vrijedna gotovo dva milijuna kuna

Foto: K. Toplak

Uz gotovo 2 milijuna kuna bespovratnih sredstva Ministarstva turizma, na području Orahovice i Pitomače prekvalifikacijom će se osposobiti 50-ak osoba za sommeliere u ugostiteljstvu

Nakon što je ministar turizma Gari Cappelli donio Odluku o financiranju projekata koji su prijavljeni na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, među odabranima, našao se i projekt „Master sommelier“ kojeg će provesti Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i tvrtka Terra Slavonica Virovitica. Projekt će financirati u stopostotnom iznosu od 1.888.585 kuna, a najveći dio sredstava dodijelit će se Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača.

– Navedenim projektom, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica, radit ćemo program osposobljavanja za mlade do 25 godina za zanimanje sommelier u ugostiteljstvu. Očekujemo kako ćemo ovom prekvalifikacijom obuhvatiti oko 50-ak osoba u Pitomači i Orahovici – kazao nam je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš.

Početna konferencija projekta, održat će se u petak 28. lipnja s početkom od 12,00 sati u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača. (www.vpz.hr)