SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Danas će se saznati sve o okolnostima i posljedicama slučaja Siniše Palma?

Danas (utorak) će se održati jedna od najvažnijih sjednica Gradskog vijeća grada Virovitice u povijesti – ona, na kojoj će aktualni sat biti posvećen samo jednoj temi – slučaju Siniše Palma, odnosno, kako u službenim materijalima vezanim uz sjednicu stoji “temi počinjenja kaznenih djela na štetu Proračuna grada Virovitice”.

Iako je oporba (koju čine vijećnici iz redova SDP-a, HSS-a, HSPD-a, MOST-a te nezavisna vijećnica) upravo zbog slučaja Siniše Palma 10. lipnja zatražila hitno sazivanje izvanredne sjednice, zahtjev im nije bio uvažen, već je za danas sazvana redovna, 20. sjednica vijeća, ali s aktualnim satom koji neće trajati kao dosad (jedan sat), nego dok se ne iscrpe sva pitanja.

JAVNOST TRAŽI KONKRETNE ODGOVORE

Javnost danas očekuje konkretne odgovore vezane uz cijeli slučaj Siniše Palma, budući da o njemu virovitička Gradska uprava dosad nije dala gotovo nikakve informacije.

Iako se najviše govori o pitanju odgovornosti virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina, Virovitičane, uz točne okolnosti cijelog slučaja zanima i kakva je točno šteta nastala u proračunu, budući da do danas nitko nije izašao s točnim iznosom u javnosti, a zatim i kako će se ona odraziti na budućnost grada – na plaće zaposlenika koji ovise o proračunu, hoće li utjecati na davanja,  jesu li pod upitnikom najavljeni projekti i najavljene olakšice za građane.

Ujedno, postavlja se pitanje tko u konačnici obavlja kontrolu poslovanja svakog od upravnih odjela Grada.

Uz novinare koji će s velikom pozornosti pratiti sjednicu u Vijećnici Grada Virovitice, sjednicu će moći pratiti i slušatelji putem izravnog prijenosa na Županijskom radiju Virovitica (92.9 FM), kao i putem live-streama.

Sjednica počinje u 16.30 sati. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content