U Vinkovcima održan 2. Regionalni skup o mogućnostima pripreme EU projekata od šireg interesa za prehrambeno – prerađivački sektor i razvoj Slavonije, Baranje i Srijema

U kongresnoj dvorani Hotela Slavonija u Vinkovcima održan je “2. Regionalni skup o mogućnostima pripreme EU projekata od šireg interesa za prehrambeno – prerađivački sektor i razvoj Slavonije, Baranje i Srijema.” Regionalni skup je održan pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije, a organizirala ga je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU i Hrvatskim klasterom konkurentnosti prehrambeno – prerađivačkog sektora.

skup vinkovci 4Sve sudionike skupa pozdravio je župan Božo Galić, zajedno sa izaslanikom predsjednika Vlade RH i pomoćnikom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Draganom Jelićem, te gradonačelnikom Grada Vinkovaca Ivanom Bosančićem. Cilj i svrha organizacije Regionalnog skupa je bio upoznati širu javnost o mogućnostima povoljnog poduzetničkog okruženja, povlačenju sredstava iz nacionalnih i EU fondova, strateškim projektima, a u svrhu unaprjeđenja i umrežavanja gospodarstva u prehrambeno-prerađivačkom sektoru u regiji Slavonije, Baranje i Srijema, kao i razmjene iskustva i primjera dobre prakse te davanju važnosti prehrambeno-prerađivačkom sektoru s naglaskom na potencijale razvoja bioekonomije.

skup vinkovci 20Na skupu je sudjelovao i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, kao i župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, saborski zastupnik Ivica Mišić, dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku Jurislav Babić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za industriju i energetiku Tomislav Radoš, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković, prodekan za znanost na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Stela Jokić, predsjednik UO Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora Zvonimir Novak, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač i drugi uzvanici. (www.vusz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content