Vatrogasna vježba tehničke intervencije: DVD Orahovica novim hidrauličnim alatom vježbali rezati vozilo

Na inicjativu i u organizaciji zapovjednika DVD-a Orahovica Roberta Orine, orahovački vatrogasci su odradili vježbu tehničke intervencije, a riječ je o vježbi rezanja vozila.

– Naš dopredsjednik Društva i operativac Miroslav Šimek darovao nam je staro vozilo za ovakav vid vježbe na čemu mu se iskreno zahvaljujemo. Radili smo s hidrauličnim alatima i to s dva modela. Naime, prvi je model s našim stari, postojećim alatom, a drugi s nedavno pristiglim iz Ministarstva gospodarstva. Na kraju se pokazalo da je s novim hidrauličnim alatom, naravno, rad brži, bolji i efikasniji što je bio i cilj, dakle pokazati napredovanje vatrogasne opreme. Najveći cilj ove vježbe je bila edukacija naših operativaca koji se još nisu susretali s ovim oblikom rada i eto odazvalo se 15-ak vatrogasaca od čega su šestorica izravno radila s novim alatom i stekli nove vještine u vatrogastvu – kaže zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina kojem su ovakve vježbe svojstvene jer želi da što više operativaca društva bude osposobljeno za više vrsta intervencija.

0506vjezba 4 Custom

– Za ovu vježbe nema nikakvih certifikata, ali neprocjenjivo je dobiti ovakvu priliku i sam se pokušati uhvatiti u koštac s novim alatima jer puno je lakše kada u Društvu imaš više ljudi za bilo koju vrstu intervencije. Hvala svim vatrogascima koji su se odazvali, a posebno pohvaljujem one koji su pokazali veliku želju za učenjem i na kraju pokazali da se na njih može ozbiljno računati u ovakvim i drugim intervencijama – zaključio je Orina. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content