Članovi slatinske HVIDR-e završili aktivnosti prve faze uređenja spomen-obilježja

foto: M. Bubaš

Predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić i član Josip Habl, danas (srijeda) su obišli spomen-obilježje kod mjesta stradavanja hrvatskih branitelja Maria Grahovca i Miroslava Žrinščaka, nedaleko sela Popovci.

Nakon uređenja okoliša i samog spomen-obilježja, polaganjem upaljenih lampiona i molitvom odali su počast poginulim hrvatskim vitezovima koji su svoje živote položili na oltar domovine.

foto: M. Bubaš

Članovi slatinske HVIDR-e sa aktivnostima uređenja spomen-obilježja poginulih hrvatskih branitelja na slatinskom području započeli su prošli tjedan, a ovom, posljednjom aktivnošću prve faze, uređeno je ukupno 17 spomen-obilježja. Osim do sada provedenih aktivnosti u planu je novim slojem boje osvježiti ograde i ponovnim ispisivanjem slova istaknuti imena na spomen-pločama.

Ove su aktivnosti provedene u sklopu projekta slatinske HVIDR-e “Istina o pobjednicima 2019.”, koji financiraju Grad Slatina i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

foto: M. Bubaš

– Sljedeća aktivnost nam je odlazak u Knin na proslavu Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti te ovim putem pozivam sve naše članove, koji su zainteresirani za odlazak, da se jave u ured HVIDR-e. Osim toga, sudjelujemo i u organizaciji Memorijala “Mirko Adžić i Zoran Joć”, zajedno s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Općinom Sopje i Nogometnim klubom Grabić – rekao je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić.

(www.icv.hr, adf)

foto: M. Bubaš