MULTIKULTURALNI TJEDAN Mališani u virovitičkoj knjižnici na zabavan način uče o različitim kulturama

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica od ponedjeljka 22. srpnja do petka 26. srpnja postala je mjesto održavanja Multikulturalnog tjedna, ljetne radionice za najmlađe korisnike knjižnice. Tijekom tjedna djeca imaju priliku pobliže se upoznati sa različitim narodima, državama i kulturama svijeta.

Jedan sat dnevno, između 13.15 sati i 14.15 sati, djeca u dobi od pet do deset godina uče o, objašnjava voditeljica Dječjeg odjela Mirjana Kotromanović, životinjama, zemljama i narodima svijeta, njihovoj kulturi, o toleranciji, promicanju ljudskih prava, toleranciji i različitostima. Kroz edukativne sadržaje usvajaju nova znanja i, što je njima najbitnije, dobro se zabavljaju.

knjižnica 6

Osim što ovakav tip ljetnih radionica pogoduje djeci, sviđa se i roditeljima i bakama i djedovima koji svoje najmlađe dovode u Gradsku knjižnicu i čitaonicu na radionicu.
Ruža Ruf baka je dviju djevojčica koje na školske praznike u Viroviticu dolaze iz Zagreba. Ljetnu radionicu knjižnice polazile su i prošle godine te su sretne i zadovoljne što tijekom dana imaju sadržaje kojima mogu ispuniti ljetni odmor kod bake i djeda.

– Na sreću, knjižnica uvijek ima nešto zanimljivo za ponuditi i gospođa Mirjana je super, djeca su oduševljena, uče, igraju se i sklapaju nova prijateljstva – otkriva baka Ružica te s osmijehom na licu otkriva kako tih sat vremena dobro dođe i njoj kao baki.

knjižnica 5

– Dok djeca uživaju, ili sjedim ovdje i opuštam se ili odem kući nešto napraviti pa ih djed pokupi kada se vraća s posla. Uglavnom, svi profitiraju – kroz smijeh kaže Ruža Ruf.

Ova kreativna i edukativna radionica najmlađima je na raspolaganju do kraja tjedna u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te će se u petak, za kraj, okruniti malim domjenkom. (www.icv.hr, ea; foto: E. Aragović)

[g-gallery gid=”540790″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content