NOVI KAPACITETI – OLAKŠANJE ZA RODITELJE Potpisan ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Svetom Đurđu

V.d. ravnateljice virovitičkog Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac, potpisala je danas (srijeda) s izvođačem radova i stručnim nadzorom, virovitičkim tvrtkama Domogradnja i CIP, ugovore o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Svetom Đurđu.

Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak Virovitica i Gradom Virovitica, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH. Vrijednost projekta je preko pet milijuna kuna, a intenzitet potpore 90 posto.

-Ovaj projekt je od velike vrijednosti, ponajviše zbog toga što se ulaže u djecu i prvi takav, rekao bih dislocirani vrtić koji će biti izgrađen u prigradskom naselju. Vrlo bitno je to što će u tom dječjem vrtiću boraviti sva ona djeca iz tri prigradska naselja: Svetog Đurđa, Podgorja i Golog Brda i tako će se olakšati roditeljima koji neće svoju djecu morati voziti u grad, a na taj način bit će im smanjeni troškovi i olakšan život – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

IMG 0404 Custom

U pripremi je i projektna dokumentacija za izgradnju područnog dječjeg vrtića u još jednom prigradskom naselju, Milanovcu.

-Milanovac je, kada pogledamo broj stanovnika, veći od naših pet općina, stoga želimo olakšati i roditeljima u tom dijelu grada. Kroz ovu mrežu vrtića, škola, dječjih igrališta i dodatnih sadržaja vezano za ulaganje u djecu, grad Virovitica se priprema na proširenje, a cilj je sprječavanje odlazaka naših stanovnika, problema od kojeg pati većina gradova, posebno u Slavoniji. Najveći motiv nam je da mladim obiteljima omogućimo što bolji i lakši život u našem gradu – zaključio je Kirin.

Izgradnjom i opremanjem vrtića u Sv. Đurđu, Dječji vrtić Cvrčak dobit će dislociranu jedinicu u koju će se moći upisati 32 mališana u dvije mješovite skupine – djeca vrtićke i jasličke dobi.

IMG 0412 Custom

-Uz 32 mališana koja će biti upisana u novi dječji vrtić, bit će zaposlene četiri odgojiteljice te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Radovi kreću uskoro, a očekujemo upis nove djece do sljedeće pedagoške godine, odnosno devetog mjeseca 2020. godine. Novi kapacitet pomoći će nam da što više djece bude uključeno u sustav predškolskog odgoja, a ujedno će olakšati i roditeljima da na sigurnom mjestu ostavljaju djecu i da u to vrijeme mogu obavljati svoje druge radne ili roditeljske dužnosti – dodala je v.d. ravnateljice virovitičkog Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac.

Potpisivanju ugovora nazočili su još i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica te ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”538911″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content