Planinari HPD-a Papuk iz Virovitice sudjelovali u daruvarskoj manifestaciji “Petrovo na Petrovom vrhu”

Planinari HPD-a Papuk iz Virovitice, proteklog vikenda posjetili su prijatelje planinare u Daruvaru te sudjelovali u njihovoj tradicionalnoj manifestaciji “Petrovo na Petrovom vrhu”.

Pozdravio ih je predsjednik domaćeg društva PD “Petrov vrh”, profesor Josip koji je zamolio prisutne da minutom šutnje odaju počast njihovom nedavno preminulom planinaru Branku Slivaru, dok su Virovitičani u mislima ponovno bili s njima, neprežaljenim Mladenom Kosijem.

65280004 2305416702829632 796170057733373952 n Custom
foto: HPD Papuk Virovitica

S Mladenom u mislima, spominjajući ga u razgovoru, krenuli su na neoznačenu stazu prema kanjonu Stančevca. Staza je bilo vrlo iznenađujuća, nevjerojatno interesantna, dinamična, ponajprije mokra i nadasve lijepa. Prelazilo se nekih dvadesetak puta preko rijeke. Hodali su kanjonom oko 2 sata. Hladovinu i svježinu kanjona zamijenili su šumom, a onda su se strmim usponom popeli na livadu koja je mirisala na sijeno i mentu.

S visoke livade pucali su vidici na Papuk i Psunj. Od vreline livade spasio ih je ponovni ulazak u šumu. Strmim šumskim putem uspeli su se do doma gdje su izgubljene kalorije obilato nadoknadili finom, toplom janjetinom. Viška kalorija neki su se pokušali riješiti plesom, a neki kuglanjem.

(HPD Papuk Virovitica)

[g-gallery gid=”537620″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content