RAJ UZ RIJEKU DRAVU “Posjetiteljski centar Dravska priča“ na jedinstven će način dočarati floru i faunu Regionalnog parka Mura – Drava

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, obišli su radove na “Posjetiteljskom centru Dravska priča“. Radi se o projektu kojim će se na interaktivan, inovativan i svima pristupačan moći osjetiti doživljaj prirode.

Navedeni projekt provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, u suradnji s partnerima, Virovitičko-podravskom županijom, Razvojnom agencijom VIDRA i Turističkom zajednicom VPŽ. Suradnici u projektu su Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invaliditetom Slatina. Projekt se sufinancira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija), u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.

Projektom će se na jedinstven način dočarati flora i fauna Regionalnog parka Mura – Drava, inače pod zaštitom UNESCO-a. Kada se završi, Dravska priča će biti pravi raj uz rijeku Dravu. (vpz.hr, Foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”540546″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content