TRANSPARENTNO POSLOVANJE Drugu godinu zaredom proračunska ”petica” i općini Čačinci

Hrvatski institut za javne financije objavio je na svojoj internetskoj stranici razine transparentnosti županijskih, gradskih i općinskih proračuna po kojoj je njihova proračunska transparentnost rangirana ocjenama od 1 do maksimalnih 5. “Čistu” peticu za transparentnost dobila je drugu godinu za redom i Općina Čačinci koja s pravom nosi epitet jedne od najboljih općina u Hrvatskoj. Ovo sjajno priznanje općina Čačinci dobila je svojim vrijednim i dobro organiziranim radom općinske Uprava na čelu s načelnikom Mirkom Mališem.

Općina Čačinci jedna je od najvrijednijih općina u Virovitičko-podravskoj županiji koja svake godine iznjedri velik broj visoko kvalitetnih projekata, a kako je i vidljivo, sve je to odrađeno maksimalno stručno i s velikom pažnjom na najmanji detalj.

– Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju. Mi doista naporno radimo, puno je tu projekata, investicija, ali vodilja nam je da sve bude transparentno i na vrijeme odrađeno. Ovo je dokaz koliko želimo unaprijediti svoju općinu – rekao je načelnik Mališ. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content