U projektu “Sport 4 All – Čačinci” pojavila se nova atrakcija, maskota koja zabavlja mališane na treninzima

foto: facebook, NK Mladost Čačinci

Nogometni klub Mladost Čačinci pokrenuo je ove godine odličan projekt “Sport 4 All – Čačinci”, za sve svoje mještane, a posebno za najmlađe, temeljen na sportu i zdravom životu.

Djeca i mladi do 29 godina pozvani su na besplatne aktivnosti Škole nogometa, Vrtićke nogometne radionice i Vježbaonicu snage i izdržljivosti na otvorenom. Projekt vrijedan 995.468 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

foto: facebook, NK Mladost Čačinci

-Mladost je danas možda i jedini klub u županiji u kojem igraju samo domaći igrači, koji su prošli našu Školu nogometa, a to nam je cilj i u budućnosti jer imamo puno nogometnih talenata i najljepše je da igraju u svojoj sredini. Projekt realiziramo u partnerstvu s Općinom Čačinci, a cilj je povećati dostupnost besplatnih sportskih sadržaja i što je najvažnije stvoriti zdrave životne navike posebno kod najmlađih. Uz sve navedeno želimo uključiti roditelje u sportske aktivnosti njihove djece i učiniti nešto dobro i korisno za naše Čačince – rekao je Goran Bušljeta, predsjednik čačinačke Mladosti.

foto: facebook, NK Mladost Čačinci

Posebno su zanimljive vrtićke igraonice, koje se redovito održavaju u Sportsko-rekreacijskom centru Rupa u Čačincima, a najmlađim polaznicima Škole nogometa ovih se dana priključila i nova maskota, zadužena da “klince” dodatno zabavi i “razbije” monotonost treninga, a ujedno i motivira za daljnji rad.

(www.icv.hr, ts, facebook, NK Mladost Čačinci)

foto: facebook, NK Mladost Čačinci