Već od ove jeseni u osnovnim školama može se očekivati održavanje produženog boravka na području naše županije

Na sjednici Kolegija ravnatelja osnovnih škola, uz predsjedavanje Vesne Šerepac, pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, govorilo se o modelu sufinanciranja radnih materijala potrebnih za rad u školskoj 2019./2020. godini, te načinima njihove nabavke.

– Osnovne škole s područja Virovitičko-podravske županije upoznate su s inicijativom župana Igora Androvića, te podrškom svih općina i gradova za financiranje svih radnih materijala učenika osnovnih škola. Škole nam trebaju dostaviti točan broj učenika, kako bi se moglo prići nabavci istih – kazala je Vesna Šerepac.

Osim toga, govorilo se i o Pravilniku o organizaciji produženog boravka u osnovnim školama.

– Škole s područja naše županije se trebaju izjasniti o namjeri, te mogućem broju uključenih učenika. Projekt će sufinancirati Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a već od ove jeseni taj projekt bi mogao zaživjeti i na području Virovitičko-podravske županije. Škole do 10. srpnja trebaju dostaviti popis zainteresiranih, a uglavnom, sve one imaju potrebne uvjete za produženi boravak pa bi se s njim krenulo već od ove jeseni – naglasila je županijska pročelnica. (vpz.hr, Foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”538450″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content