FOTO Sveti Đurađ pobjednik Memorijalnog nogometnog turnira “Cah-Krmpotić-Novak-Zec” u Podgorju

Na nogometnom igralištu u Podgorju ovog vikenda odigran je tradicionalni Memorijalni turnir “Cah-Krmpotić-Novak-Zec”.

Nogometni klub Podgorje ušao je u treće desetljeće suradnje s Nogometnim klubom Bunjevac Gavran iz Krivog Puta u Ličko-senjskoj županiji. Naizmjence jedne godine Podgorje putuje u Krivi Put i Senj, a iduće gosti iz Ličko-senjske županije dolaze u Podgorje. Brojni stanovnici Podgorja imaju korijene u Krivom Putu, a ove godine gosti iz Ličko-senjske županije bili su sudionici Memorijalnog turnira “Cah-Krmpotić-Novak-Zec”. Uz Bunjevac Gavran i domaću momčad Podgorja, na turniru su još nastupili županijski drugoligaši, milanovački Sokol i Sveti Đurađ.

IMG 20190817 114153 Custom

Turnir je odigran u spomen na poginule branitelje te osnivače i djelatnike Nogometnog kluba Podgorje, kojima su predstavnici klubova i gosti odali počast paljenjem svijeća u jutarnjim satima na Gradskom groblju u Virovitici te kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u centru Podgorja za vrijeme odigravanja turnira.

Prvu polufinalnu utakmicu odigrali su Podgorje i Bunjevac Gavran. Domaćin je dominirao većim dijelom susreta i na kraju slavio rezultatom 2:0. U drugoj utakmici snage su odmjerili Sokol i Sveti Đurađ. Milanovčani su poveli 1:0, a u nastavku utakmice Đurađ je izjednačio na 1:1, što je bio konačan rezultat u regularnom dijelu utakmice pa je pobjednik odlučen nakon raspucavanja jedanaesteraca, u kojima su nogometaši Svetog Đurađa bili uspješniji i tako se plasirali u finale.

IMG 0282 Custom

U utakmici za treće mjesto Sokol se lako obračunao s Bunjevac Gavranom pa je konačan rezultat bio 4:0. Finalna utakmica susjedskih rivala Podgorja i Svetog Đurađa, kao i uvijek bila je puna naboja, a gosti su ovoga puta stigli do pobjede 0:2 i tako osvojili turnir.

Konačni poredak:

1. Sveti Đurađ
2. Podgorje
3. Sokol Milanovac
4. Bunjevac Gavran

Memorijal je privukao zaista velik broj gledatelja, koji su mogli uživati u dobrom nogometu. Vidi se da momčadi redovito treniraju, bilo je tu lijepih pogodaka, driblinga i golmanskih parada, a gledatelji su gotovo svaki dobar potez nagradili pljeskom.

IMG 0465 Custom

Najboljim igračem turnira proglašen je Tomislav Feketija iz domaće momčadi. Najboljim golmanom turnira proglašen je Igor Vukelić iz Bunjevac Gavrana, dok je najbolji strijelac turnira bio Mateo Tomić iz milanovačkog Sokola. Zanimljivo je istaknuti da niti jedan pojedinačni trofej nije otišao u redove pobjedničke momčadi.

Pehare svim ekipama i trofeje najboljim pojedincima uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice i član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Tihomir Majstorović, predsjednik Mjesnog odbora Podgorje Milan Krmpotić, predsjednik Nogometnog kluba Podgorje Josip Đureš i Branko Zec, brat poginulog branitelja Miroslava Zeca. Prigodan program prilikom dodjele vodila je Helena Bukvić, tajnica Nogometnog kluba Podgorje.

IMG 0574 Custom

Zajedničkom fotografijom završen je ovogodišnji Memorijal “Cah-Krmpotić-Novak-Zec”, a zajedničko druženje svih sudionika i gostiju nastavilo se uz večeru i tamburaše do kasno u noć.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”545594″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content