FOTO Vratila se draž Županijskog kupa, ali i nogomet u Rušane: Napredak nakon jednogodišnje stanke srušio Lukač 05

Proteklog vikenda odigrano je prvo kolo Županijskog nogometnog kupa u konkurenciji seniora. U većini utakmica favoriti su bili uspješniji.

U Špišić Bukovici su se susrela dva županijska drugoligaša, domaća Bilogora 1947. i Turanovac. Stipo Djak je doveo domaću momčad u prednost. Poravnao je Ronald Jagica. U drugom dijelu vode gosti drugim pogotkom Jagice. Deset minuta prije kraja utakmice na 2:2 izjednačio je Ivan Šimunija. Tim rezultatom završila je utakmica, pa se prišlo izvođenju jedanaesteraca u čemu su uspješniji bili gosti iz Turanovca.

U Rušanima, domaći Napredak nakon jednogodišnje stanke vratio se “u život” i poveo zgoditkom Josipa Šoštara u 18. minuti. Za Lukač 05 poravnao je Marko Knežević u 50. minuti iz kaznenog udarca. Kada su treneri već razmišljali o izvođenju jedanaesteraca, Antonio Rajnović u 84. minuti donosi Napretku pobjedu i plasman u drugo kolo Kupa. Utakmica je privukla velik broj gledatelja.

IMG 0611 Custom e1566908314788

Plavi su u Jugovom Polju pobijedili Munju iz Velikog Rastovca 2:0. Zgoditke su postigli Kristijan Mikulčić u 62. i Željko Gojmerac u 65. minuti.

Rekordnu pobjedu je upisao novi županijski drugoligaš Dinamo iz Josipova 17:1 nad Kozicama. Utakmica je prekinuta u 80. minuti jer su gosti iz Kozica ostali s premalim brojem igrača.

Do prekida zbog premalog broja igrača prekinute su utakmice u Grabiću i Orešcu. Ćeralije su u Grabiću pobijedile 11:0, a Mladost iz Bakića u Orešcu 3:0.

U Otrovancu su gosti iz Gradine poveli u 4. minuti zgoditkom Maria Jozića, a poravnao je Matej Tkalčec u 28. minuti. Gostujuća vedeta Dino Milinović u 82. minuti dovodi goste ponovno u prednost nakon čega dolazi do komešanja u gledalištu. Pomoćni sudac je zaliven pivom pa je utakmica prekinuta i registrirana rezultatom 2:1 za gostujuću momčad.

Kod županijskog trećeligaša Sloge u Dugom Selu je gostovao županijski drugoligaš Sveti Đurađ i pobijedio s visokih 3:9. Hat-trick za pobjedničku momčad postigao je Tin Szabo, dva pogotka dodali su Marino Grizelj i Dalibor Ladović, a po jednom su mrežu zatresli Ivan Biondić i Matej Rajnović.

Milanovački Sokol lagano se obračunao na gostovanju sa Turnašicom i upisao pobjedu 1:4. Strijelci za milanovačku momčad bili su Mateo Tomić, Mihael Lanšćak, Mihael Bistrović i Mateo Rajnović.

Rezultati: 

Dinamo Josipovo – Kozice 17:1, Grabić – Ćeralije 0:11, Vaška – DOŠK Dolci 4:2, Orešac – Mladost Bakić 0:3, Slavonac Novaki – Zrinski Nova Bukovica 2:7, Meljani – Crnac 0:8, Krčevina – Standard Nova Šarovka 1:7, Plavi Jugovo Polje – Munja Veliki Rastovac 2:0, Napredak Rušani – Lukač 05 2:1, Aršanj – Podgorje 0:4, Mladost Vukosavljevica – Podravec Dinjevac 5:0, Stara Brezovica – Dinamo Kapela Dvor 3:4, Brana Bačevac – Drava Terezino Polje 2:4, Otrovanec – Gradina 1:2, Sloga Dugo Selo – Sveti Đurađ 3:9, Turnašica – Sokol Milanovac 1:4, Croatia Grabrovnica – Kladare 6:3, Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Turanovac 2:2 (4:6).

(www.icv.hr, mš, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”547312″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content