MINISTARSTVO FINANCIJA Grad Virovitica prošle godine peti u RH po povlačenju EU sredstava

Analiza službenih podataka Ministarstva financija o izvršenju proračuna pokazuje da su gradovi prošle godine iz EU fondova povukli preko 314 milijuna kuna, triput više nego 2017. kad je povučeno nešto više od 89 milijuna kuna. Zahvaljujući radu Gradske uprave te razvojnih agencija VTA i VIDRA, Grad Virovitica prošle je godine po udjelu u ukupno ostvarenim sredstvima svih gradova peti u Hrvatskoj.

Najuspješniji je bio Grad Rijeka koji je ostvario preko 10 posto, na drugom je mjestu Osijek, a potom slijede Pleternica, Petrinja, Virovitica, Vukovar, Požega, Koprivnica, Šibenik i Zadar.

image010

Virovitica: Na projektima radi preko stotinu mladih stručnjaka

Samo do svibnja ove godine u Virovitici su realizirane investicije vrijedne oko 39 milijuna kuna, dok je trenutno otvoreno 10-ak gradilišta u vrijednosti oko 250 milijuna kuna. Do kraja 2019. godine očekuje se otvaranje još 30-ak novih gradilišta te su investicije u 2019. godini u vrijednosti oko 225 milijuna kuna, piše gradonacelnik.hr.

– Trenutno završavamo naš najveći i najznačajniji EU projekt vrijedan 81 milijun kuna – obnovu Dvorca Pejačević i Gradskog parka. Kraju smo priveli energetske obnove odgojno-obrazovnih institucija, završavamo izgradnju novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane, a paralelno s tim, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, pripremamo ulaganje u školske objekte u vrijednosti preko 130 milijuna kuna. Planiramo krenuti i u realizaciju projekta gradskih bazena, a u prvoj fazi gradio bi se 25-metarski bazen. Kako bismo mladima ponudili nove sadržaje te osigurali prostor za organizaciju raznih manifestacija, ali i provođenje slobodnog vremena, ove godine planiramo krenuti i s rekonstrukcijom i opremanjem Vanadisa – kaže gradonačelnik Ivica Kirin i ističe kako uspjeh u povlačenju EU sredstava zahvaljuju svojoj Razvojnoj agenciji VTA, koja priprema i provodi projekte za Grad, a na raspolaganju je i gradskim ustanovama i organizacijama civilnog društva, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

– U našem gradu na pripremi i provedbi projekata radi preko stotinu mladih obrazovanih stručnjaka koji su zaposleni u Gradskoj razvojnoj agenciji VTA, županijskoj VIDRA-i, Poduzetničkom inkubatoru, LAG-u VIP, gradskoj i županijskoj upravi te županijskim i gradskim tvrtkama – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr, gradonacelnik.hr)

kirin
Foto: gradonacelnik.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content