Predavanje na temu “Don Boscovi odgojni savjeti” u utorak, 13. kolovoza u virovitičkoj crkvi sv. Roka

U utorak, 13. kolovoza, održat će se predavanje na temu “Don Boscovi odgojni savjeti” s početkom u 19:30 sati u dvorištu crkve sv. Roka u Virovitici.

Sveti Ivan Bosco je talijanski svećenik i odgojitelj koji je još prije 150 godina u radu s mladima koristio odgojne tehnike koje danas smatramo modernima. Cijeli je život dao za mlade, za njih je otvorio oratorij, imao je povjerenja u njih pa i onda kad se radilo o gotovo beznadnim slučajevima. Neki njegovi učenici postali su čak svecima Katoličke Crkve: sv. Dominik Savio, bl. Laura Vicuna, bl. Mihovil Rua…

Bio je vjeran prijatelj tisućama mladih, a osnovao je i Crkveni red salezijanaca, koji su nastavili posvećivati brigu mladima diljem svijeta, a posebno siromašnima. Djeluju u 134 zemlje diljem svijeta i do danas su promijenili živote milijuna mladih.

Predavanje će voditi salezijanac i svećenik, don Mihovil Kurkut. Navest će neke odgojne savjete Ivana Bosca koji će biti od koristi svima, a posebno roditeljima. Nakon predavanja, za sve sudionike organiziran je domjenak.

Ulaz je besplatan, a organizator je Oratorij Virovitica. Roditelji koji dolaze smiju slobodno povesti i djecu, za njih će se u vrijeme predavanja pobrinuti animatori kroz različite zanimljive sportske i kreativne sadržaje.

(www.icv.hr, Oratorij Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content