PRIPREME ZA GRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA Započeli radovi na uklanjanju stare škole u Sv. Đurađu

Nakon što je u srpnju potpisan ugovor o izvođenju radova i stručnom nadzoru za novi dječji vrtić u Svetom Đurađu, ovih dana započeli su i radovi na rušenju stare škole na čijem će se mjestu vrtić nalaziti.

– S radovima na uklanjanju stare škole krenuli smo i ranije od planiranog te se nadamo se da će se kroz dva mjeseca već vidjeti konture novog vrtića – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica. Radove izvodi virovitička tvrtka Domogradnja d.o.o., dok je za stručni nadzor zadužen CIP d.o.o.

viber slika 2019 08 21 13 04 39
Foto: virovitica.hr

Novi vrtić u budućnosti će pohađati dvije mješovite skupine, djeca od 1. do 3. te od 4. do 7. godine. U vrtić će biti upisana 32 mališana, zaposlit će se četiri odgajateljice te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Upise prve djece, ako se sve bude odvijalo prema planu, očekuje se u rujnu 2020. godine.

Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a 90 posto se sufinancira EU sredstvima. Pripremila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak i Gradom Viroviticom, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH. (virovitica.hr)

viber slika 2019 08 21 13 04 41
Foto: virovitica.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content