PRIPREME ZA GRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA Započeli radovi na uklanjanju stare škole u Sv. Đurađu

Foto: virovitica.hr

Nakon što je u srpnju potpisan ugovor o izvođenju radova i stručnom nadzoru za novi dječji vrtić u Svetom Đurađu, ovih dana započeli su i radovi na rušenju stare škole na čijem će se mjestu vrtić nalaziti.

– S radovima na uklanjanju stare škole krenuli smo i ranije od planiranog te se nadamo se da će se kroz dva mjeseca već vidjeti konture novog vrtića – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica. Radove izvodi virovitička tvrtka Domogradnja d.o.o., dok je za stručni nadzor zadužen CIP d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
Foto: virovitica.hr

Novi vrtić u budućnosti će pohađati dvije mješovite skupine, djeca od 1. do 3. te od 4. do 7. godine. U vrtić će biti upisana 32 mališana, zaposlit će se četiri odgajateljice te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Upise prve djece, ako se sve bude odvijalo prema planu, očekuje se u rujnu 2020. godine.

Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a 90 posto se sufinancira EU sredstvima. Pripremila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak i Gradom Viroviticom, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH. (virovitica.hr)

Foto: virovitica.hr