U Informativno-edukativnom centru Dravska priča proslava povodom 30. obljetnice proglašenja Europskog zelenog pojasa

20. rujna, povodom 30. obljetnice proglašenja Europskog zelenog pojasa, Javna ustanova organizira nacionalnu proslavu za sudionike s lokalne, regionalne i prekogranične razine, koja će se održati u Informativno-edukativnom centru Dravska priča i okolici u terminu od 10 do 16 sati.

Cilj proslave je promocija Europskog zelenog pojasa i zajedničkog prirodnog nasljeđa duž nekadašnje željezne zavjese. Planiranim aktivnostima namjera je povećati svijest javnosti o Europskom zelenom pojasu kao ekološkoj mreži koja povezuje visoko vrijedne prirodne i kulturne krajolike, poštujući ekonomske, socijalne i kulturne potrebe lokalnih zajednica.

2. Partner Organisation Custom
foto: virovitica-nature.hr

Partneri na događaju će biti Virovitičko-podravska županije, Općina Čađavica, Općina Sopje, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, susjedne javne ustanove za zaštitu prirodnih vrijednosti Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije te mađarski Nacionalni park Dunav-Drava.

Europski Zeleni pojas je vrijedan ekološki koridor koji se razvio na području nekadašnje Željezne zavjese te predstavlja okosnicu paneuropske ekološke mreže i daje značajan doprinos Zelenoj EU infrastrukturi. Ovom proslavom Republika Hrvatska priključuje se obilježavanju 30. godišnjice uspostavljanja Europskog zelenog pojasa u tjednu od 18. do 24. rujna 2019. godine u 24 zemlje Europe – članice Asocijacije Green Belt of Europe.

3. logo Custom
foto: virovitica-nature.hr

Osim edukativnog programa i prezentacije Europskog zelenog pojasa, sudionici će moći sudjelovati u brojnim tradicijskim igrama i radionicama za djecu i odrasle, provozati se biciklima područjem Europskog zelenog pojasa, sudjelovati u nastajanju milenijske fotografije povodom 30. obljetnice Europskog zelenog pojasa…

Planirane aktivnosti pogodne su za sudionike svih dobnih skupina, a posebno pozivamo djecu koja su generacija budućih čuvara Zelenog pojasa Europe.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content