Ukupno 81 uzorak prijavljen za 14. Županijsko i 11. Međunarodno ocjenjivanje meda koje će se održati u sklopu Agroexpa

Nakon raspisanog Javnog poziva za prikupljanje uzoraka meda za 14. Županijsko i 11. Međunarodno ocjenjivanje meda koje će se održati u sklopu Agroexpa, 14. rujna u središtu Virovitice kod Gradske tržnice, u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije stigao je 81 uzorak meda što je u odnosu na, za pčelare lošu godinu uslijed brojnih kiša, iznimno puno.

Organoleptičko ocjenjivanje meda za „Zlatnu žlicu“, održat će se u ponedjeljak, 2. rujna u prostorima Obrtničke komore Virovitica. Prošle godine, najbolje ocijenjeni med imao je Ivan Mišković iz Županje s medom od bagrema.

U sklopu ovogodišnjeg sajma, održat će se predavanje na temu „Suvremeni pristup pčelarenju. Predavanje će se održati u subotu 14. rujna, s početkom u 11,00 sati u prostorima HGK ŽK Virovitica, a predavač će biti prof.dr.sc. Zlatko Puškadija s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Agroexpo 2019 će objediniti: 16. županijska izložba voća povrća i poljoprivrednih proizvoda, 14. županijsko ocjenjivanje, izložba meda i pčelinjih proizvoda, 11. međunarodno ocjenjivanje meda, 9. izložba ljekovitog bilja i 9. izložba vina.

Organizatori i pokrovitelji 9. sajma Agroexpo će biti: Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva ministarstva poljoprivrede, Podružnice Virovitičko-podravske županije. Agroexpo će se i ove godine održati u središtu Virovitice (kod Gradske tržnice). Ta je lokacija prošle godina bila pun pogodak, kako za proizvođače, tako i posjetitelje. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content