Uskoro počinju radovi na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac

Na području grada Virovitice uskoro će se otvoriti još jedno gradilište, a riječ je o „Izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac. Ovaj projekt vrijedan je 3,8 milijuna kuna i financiran je sredstvima EU u iznosu od 84,99 posto, dok će ostatak sufinancirati Grad Virovitica. Odobren je u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA.

Realizacijom ovog projekta u zoni Antunovac izgradit će se pristupne ceste s pješačkim stazama, vodoopskrbna mreža, mješovita kanalizacija, plinovod te javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura.

IMG 0440 Medium

– Ugrubo je riječ o 580 metara ceste. Širina kolnika će biti šest metara, znači dimenzioniran je za prometovanje velikih i teških kamiona – rekla je Slađana Lazić, voditeljica gradskog Odsjeka za komunalne poslove i graditeljstvo te dodala kako će provedba projekta trajati dvije godine, odnosno do 17. lipnja 2021. godine.

Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina, interes za ovom poduzetničkom zonom je velik, već sada svoje tvrtke ondje je smjestilo sedam poduzetnika koji zapošljavaju 130 ljudi.

IMG 0439 Medium

– Drago mi je da smo napokon započeli ovaj projekt koji čeka dvije godine, odnosno nestrpljivi smo mi, a i naši poduzetnici s obzirom da je cesta u katastrofalnom stanju jer nije bilo predviđeno da to područje odmah postane poduzetnička zona. Mislili smo da će se ona najteže popunjavati, a ispada da evo zasad više nemamo slobodnih prostora. Nova cesta uz komunalnu infrastrukturu olakšat će poslovanje našim poduzetnicima, ali benefit će imati i stanovnici koji žive u neposrednoj blizini zone Antunovac – rekao je gradonačelnik Kirin.

Konferenciji su, uz poduzetnike koji posluju u poduzetničkoj zoni Antunovac, nazočili i zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša, gradski pročelnici, djelatnici Razvojne agencije VTA. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”542801″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content