Biking Festival Dravska priča: Brojni biciklisti odvozili dionicu planirane Amazon of Europe biciklističke staze

U sklopu provedbe projekta Amazon of Europe Bike Trail, koji Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije provodi sa partnerima iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske, u ponedjeljak, 23. rujna organiziran je Biking Festival Dravska priča.

Nakon obilaska sadržaja Informativno edukativnog centra – hostela Dravska priča, uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, sudionici festivala krenuli su na vožnju biciklima dijelom jedne od dionica planirane Amazon of Europe biciklističke staze kroz Virovitičko-podravsku županiju uz rijeku Dravu, od Noskovaca do kupališta na rijeci Dravi u Sopju.

image014 3
Foto: virovitica-nature.hr

Tijekom vožnje sudionici festivala zaustavljali su se na mjestima koja su predviđena za odmor posjetitelja sa direktnim pristupom do rijeke Drave.

Tijekom realizacije ovog projekta, Javna ustanova će izgraditi novo odmorište za bicikliste na području općine Lukač te dodatno opremiti četiri postojeća odmorišta na predviđenoj ruti. Prepoznatljivom biciklističkom signalizacijom označiti će se cijela ruta, a novim info tablama dodatno prezentirati izuzetna biološka raznolikost područja. (virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”552392″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content