EUROVELO 13 U KURIJI JANKOVIĆ Na biciklističkom kampu mladi učili o vožnji, opremi i kartama

U Kuriji Janković danas (subota) je održan Biciklistički kamp za mladež iz Hrvatske, u okviru 1.982.494,18 eura vrijednog europskog projekta EV13 GAP „Filling the gap – comlepion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“. Riječ je o projektu kojem je nositelj Virovitičko-podravska županija, a partner je grad Barcs i koji ima za cilj jačanje cikloturizma kako u Hrvatskoj, tako i u Mađarskoj kroz izgradnju cikloturističke infrastrukture i drugih sadržaja.

kamp

U bogatom programu kampa sudjelovali su članovi Košarkaškog kluba Virovitica. – To su mladi sportaši, godište 2007. i 2008., te stariji, 2006. i 2006. godište. Na svoje treninge često dolaze biciklima, pa im je ovo bila prilika za naučiti više o biciklu, vožnji i opremi. Interes za ovaj kamp bio je velik i baš smo zadovoljni teoretskim i praktičnim dijelom kampa. Puno smo naučili –  rekao je trener Hrvoje Dragičević.

Biciklistički klub BOR potrudio se osmisliti zanimljiv program u kojem su polaznici saznali nove informacije o vrstama biciklizma, opremi, zakonskim obvezama koje biciklisti moraju poštovati. – Bila je to prilika da i sami isprobaju razliku između karbonskog i aluminijskog bicikla, saznaju više o dijelovima bicikala, upoznaju karte i kako ih koristiti te na poligonu isprobaju tehnike vožnje, ravnotežu, skretanja, uspone i saznaju kako je voziti na različitim vrstama podloga – rekao je Ivan Vrbanić, predsjednik BK BOR.

kamp12

Josip Mikolčić iz Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, koja je partner na projektu, naglasio je važnost kampova za mlade kojima se u cjelovitom pristupu objašnjava više o važnosti biciklizma, a time i promiče cikloturizam kao dio zdravog i korisnog načina života.

-Današnji kamp bio je posvećen učenicima osnovnih škola iz Virovitice i u njemu je sudjelovalo 25 članova Košarkaškog kluba Virovitica. U okviru ovog projekta cilj je povezati rutu Eurovello 13 iz Hrvatske s mađarskom stranom, konkretno Viroviticu s Dravatamasijem u Mađarskoj. Glavna točka na toj spojnici je Kurija Janković, koja je u okviru ovog projekta obnovljena i koja je danas cikloturističko središte, obogaćeno upravo sadržajima za cikloturiste – istaknuo je Josip Mikolčić, zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

bike kamp

Aktivnosti vezane uz važnost biciklizma i promoviranje turističkih kapaciteta naše županije kroz sportski način života ne staju. Već slijedećeg tjedna, točnije u subotu 21. rujna, kamp će proći i mladi osnovnoškolci iz Mađarske.  (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”550514″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content