FOTO Sjajnom obranom i ubojitim kontrama Bratstvo na gostovanju slomilo čačinačku Mladost

U Športsko-rekreacijskom centru “Rupa” u Čačnicima odigrana je odlična utakmica u sklopu 4. kola prve županijske nogometne lige između domaće Mladosti i Bratstva iz Gornjeg Bazja.

Mladost osokoljena trima pobjedama u prva tri kola željela je nastaviti istim tempom, no momčad trenera Elvisa Vinaka pokazala se kao tvrd orah. Mladostaši su imali inicijativu što se posjeda lopte tiče, no sve je ostalo na tome jer se svaki napad odbijao od čvrstog obrambenog bloka gostiju koji su znalački iz brzih kontri koristili svaku pogrešku domaćina.

NK Mladost NK Bratstvo 4 Custom

Tako su u prvom dijelu i postigli dva pogotka, a strijelci su bili Gabrijel Palčić, Mario Karnik i Marijan Holec. U drugom dijelu momčad Nikice Hata krenula je još odlučnije, preuzeli su potpuno igru u svoje noge i nanizali nekoliko izglednih prigoda nakon kojih loptu u mrežu nisu uspjeli poslati Ugarković, Čilog, Ramić i Mužar. Gosti su nastavili istom taktikom, čvrstom obranom i brzom kontrom i jedna takva urodila je plodom za 3:0, što je bio i konačan rezultat te potpuno zaslužena pobjeda gostujuće momčadi.

Trener Bratstva Elvis Vinak taktički je sjajno pripremio utakmicu.

-Došli smo ovdje kod jedne jako dobre momčadi koju odlično vodi moj prijatelj Nikica Hat, a poznato je kako su Čačinci uvijek nogometno vruć teren. Taktički smo bili bolji, iskoristili smo svoje prilike i mislim da smo zasluženo uzeli sva tri boda. Što se tiče utakmice, teško se doći nadigravati u goste, mi smo to u nekim utakmicama pokušali, no danas ljepote nogometa nema, treba se boriti za svaki bod. Mi smo imali jedan kiks, zasluženo smo izgubili u Miljevcima i evo to smo ovdje uspjeli vratiti i mislim da smo uspjeli zakomplicirati već rani dio prvenstva i bit će sigurno kompletno prvenstvo zanimljivo do kraja – kaže Vinak te najavljuje ogled svoje momčadi u slijedećem kolu:

NK Mladost NK Bratstvo 5 Custom

-Nama dolazi Mikleuš, momčad koja se pojačala ovog ljeta, ali mi uvijek idemo na pobjedu pa će tako biti i u toj utakmici. Vjerujem u svoju momčad, a moram još jednom ponoviti, veseli me što će ove godine definitivno prvenstvo biti izjednačeno jer svatko može dobiti svakoga – zaključio je Vinak.

Nikica Hat bio je razočaran nakon poraza, no pohvalio je svoju ekipu na borbenosti i htijenju.

-Potpuno zaslužena pobjeda Bratstva. U drugom dijelu smo se mi pokušali vratiti, ali kad smo primili taj treći pogodak jednostavno više ništa nismo mogli. Ključ utakmice bio je to što nismo imali lijek protiv njihove kontre i polukontre. Isto tako, moram reći da smo imali dosta prilika, lopta nije htjela u gol i to je tako u nogometu, posebno u ovoj našoj ligi gdje su svi podjednaki i nijanse će odlučivati o prvaku – kaže Nikica Hat te najavljuje 5. kolo i gostovanje u Sladojevcima:

NK Mladost NK Bratstvo 1 Custom

-Ne podcjenjujući nikoga, mislim da smo bolja momčad od njih, ali najteže je igrati takve utakmice. Prije svega pristup mora biti puno drugačiji nego u ovom ogledu protiv Bratstva i tek tada možemo računati na bodove – zaključio je Hat.

Mladost Čačinci – Bratstvo Gornje Bazje 0:3
Igrač utakmice: Marijan Holec

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”551233″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content