FOTO Unatoč velikoj dominaciji u prvom dijelu utakmice, Virovitica na Vegeški izgubila od Varteksa

U Sportsko-rekreacijskom centru Vegeška u Virovitici danas (subota) je bilo kao u “mravinjaku”. Domaća momčad igrala je utakmicu 5. kola 3. HNL Sjever, a za vrijeme trajanja utakmice pristizali su sudionici 28. polumaratona Barcs – Virovitica, utrke kojoj je cilj bio upravo na Vegeški.

Brojni sudionici polumaratona iskoristili su slobodno vrijeme prije proglašenja pobjednika za gledanje trećeligaške utakmice, a uz domaće navijače i nekolicine gostujućih navijača skupio se zavidan broj gledatelja.

MG 6642

U goste momčadi domaćeg stratega Samuela Spudića stigao je varaždinski Varteks. Uoči utakmice Varaždinci su imali tri boda prednosti ispred Virovitičana, a došli su na krilima visoke pobjede protiv Papuka u prošlom kolu. Domaćoj momčadi bilo je bitno ostvariti pozitivan rezultat i isprati gorak okus nakon teškog poraza u 4. kolu kod Poleta u Svetom Martinu na Muri.

Virovitica je bolje ušla u utakmicu, stvorila nekoliko dobrih prigoda, ali lopta nije htjela u gol. U 10. minuti ukazao se “niotkuda” Boris Kosir i pogodio za gostujuću prednost 0:1. Domaći su nastavili s pritiskom. Vidjeli smo nekoliko sjajnih prodora Sinjakovića i Crvenke s jedne te Čubelića i Duvnjaka s druge strane, a loptama su uglavnom tražili Radovića kojemu gostujuća obrana u skoku nije nikako mogla parirati. U jednom trenu gostujući vratar nespretno je reagirao prilikom “boksanja”, a nakon što je Radović završio na podu s bolnim izrazom lica domaći su tražili kazneni udarac no glavni sudac samo je odmahnuo rukom. Dominaciju u prvom poluvremenu Spudićevi puleni nisu okrunili pogotkom, a kazna je stigla u nastavku utakmice, kada je nakon jednog solo prodora u 59. minuti poentirao Roberto Skoliber.

MG 6611

Imali su domaći dvije odlične šanse za “povratak” u utakmicu, ali danas lopta u gol vratara Domjana jednostavno nije htjela. Varteks u 63. minuti dolazi do trećeg pogotka i tu je bilo jasno da će bodovi otići u Varaždin. Strijelac je bio Tihomir Šoštarić. Do kraja utakmice vidjeli smo još dva zgoditka, po jedan u svakoj mreži. U 83. minuti za visokih 0:4 ponovno je zabio Šoštarić, a počasni domaći zgoditak djelo je Roka Horačeka minutu prije konačnog sučevog zvižduka.

“Krojači” su na tribinama imali i veliku podršku svojih navijača, koji su bili prilično glasni cijelo drugo poluvrijeme. Spudić danas nije mogao računati na Vučemilovića-Jurića, Vinovrškog i Pipića.

MG 6667

-Šteta što neka od šansi nije ušla jer vjerujem da bi utakmica otišla u drugom smjeru. Ovako smo izgubili na domaćem terenu od ekipe koju smo trebali dobiti. Moram čestitat gostima na pobjedi i zalaganju, a mi ćemo morati poraditi na našem zalaganju da se izvučemo iz ove mini krize – rekao je nakon utakmice domaći trener Samuel Spudić.

Virovitica – Varteks 1:4
Najbolji u redovima Virovitice: Slaven Marković

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”551913″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content