HPD PAPUK U aktivnom rujnu izabrali novo vodstvo i osvojili vrh Liska, Borovik i nepoznatu Krndiju


Što su radili virovitički planinari posljednjih desetak dana? Odmarali sigurno nisu, već su bili prilično aktivni. Rujan su započeli već prvog dana, u nedjelju, kad su se odazvali pozivu na izlet u organizaciji HPD Cibalia Vinkovci i suorganizaciji HPD Liska Ilok i Matica Slovačka Ilok pod nazivom “Idemo na vrh Liska” (obronci Fruške Gore kod Iloka).

Pridružili su se planinarima iz više društava Slavonije i okolice na odmaralištu Lovka (neposredno prije ulaza u Ilok). Podijelili su se u dvije grupe te uputili na ove staze:
Lovka – Liska (12.5 km) – Radoš (16.5 km) Principovac – Liska (8.5 km) – Radoš (12.5 km). Nakon planinarenja, a prije povratka u Viroviticu, obišli su neke od znamenitosti grada Iloka i grada Vukovara.

Kutjevo 15.9 1 Custom

Na Izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine zbog promjena u vodstvu društva zbog odlaska nekih članova iz Virovitice izabrano je novo vodstvo: za novog predsjednika Društva izabran je Mario Ripli, za dopredsjednika Vladimir Subota, za tajnicu Svjetlana Bardić, blagajnica je Antonija Počić. Članovi Izvršnog odbora su: Milan Gosler, Matija Gosler, Branka Bedeković, Anita Sertić i Kristijan Paljar.

Prije dva tjedna bili su na putu prema Boroviku (Đakovo), kako bi se pridružili planinarskom izletu s ostalim slavonskim planinarima u kampu jezera Borovik, gdje je sve prisutne pozdravio predsjednik društva domaćina i organizatora PD Đakovo, Ivan Baličević, predsjednik Udruge Slavonski planinari, Predrag Livak, tajnik SP Otmar Tosenberger i glavni tajnik HPS, Alan Čaplar.  Domaćin 69. Dana slavonskih planinara ove godine bio je PD Đakovo, koji obilježava 40. obljetnicu rada.

Kod jezera Borovik okupilo se više od 300 planinara iz 31 planinarskog društva. Jezero Borovik umjetno je jezero na izvorišnom dijelu rijeke Vuke, na rubnom dijelu Dilj gore.

Borovik 8.9 3 Custom

A prošle nedjelje planinarili su okolicom Kutjeva „Tragom putopisa Julija Kempfa“ nepoznatom Krndijom, u organizaciji HPD Sokolovac iz Požege. Na izletu se okupilo 44 planinara iz sedam planinarskih društava: HPD „Papuk“ Virovitica, PD „Konjuh“ Tuzla, HPD „Vidim“ Kutjevo, PD „Zanatlija“ Osijek, HPD „Bršljan – Jankovac“ Osijek, HPD „Gojzerica“ Požega, HPD „Sokolovac“ Požega i članovi neformalne planinarske skupine „Šapice“ i iz sedam gradova:  Virovitice, Kutjeva, Našica, Osijeka, Tuzle, Slavonskog Broda i Požege.

Najmlađem sudioniku je bilo 13 godina, a najstarijem 80 godina. Na izletu su bila i tri kućna ljubimca; Gita, Bella i Floki.

(www.icv.hr, www.hpd-papuk.hr, foto: HPD Papuk)

[g-gallery gid=”551241″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content