LAG “VIP” objavio natječaj za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten”, u četvrtak, 19. rujna, objavila je 3. Natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” za provedbu Tipa operacije 1.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” za razdoblje 2014.-2020., koji je sukladan nacionalnom tipu operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava na ovom LAG Natječaju iznosi 2.834.359,53 kuna. Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000,00 eura, a najviša 30.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore iznosi do 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, dok se za mlade poljoprivrednike, koji su definirani kao nositelji projekta unutar ovog tipa operacije, intenzitet potpore uvećava za 20 posto.

Ukupna vrijednost projekta može iznositi najviše 100.000,00 eura (bez PDV-a) u kunskoj protuvrijednosti, neovisno o tome ima li nositelj projekta pravo na mogućnost odbitka pretporeza ili ne.

Da bi nositelji projekata bili prihvatljivi, ekonomska veličina poljoprivrednog gospodarstva (izuzev proizvođačkih organizacija i zadruga) mora iznositi:

  • za projekte u sektoru voća, povrća i cvijeća (uključujući gljive i vinogradarstvo) najmanje 6.000,00 eura
  • za projekte u ostalim sektorima najmanje 8.000,00 eura.

Nositelji projekta koji su u postupku dodjele sredstava u sklopu nacionalnog natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1. mogu istovremeno biti u postupku odabira projekata temeljem ovog LAG Natječaja, ali pod uvjetom da se radi o različitim prihvatljivim troškovima.

Rok za podnošenje prijava projekata je od 07. listopada do 07. studenog 2019. godine. Tekst 3. Natječaja Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” s prijavnim obrascima i prilozima objavljen je na internetskoj stranici Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten”.

 

(LAG “VIP”)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content