Hrvoje Žunec više nije trener Viro Virovitice: “Odlazim ponosan, čista obraza i ispunjena srca”

Prošle nedjelje rukometaši Viro Virovitice osvojili su naslov prvaka u 2. HRL Istok i nakon jedne sezone vratili su se u prvoligaško društvo. Nakon osvojenog naslova, dosadašnji trener Hrvoje Žunec objavio je na svom Facebook profilu kako u novoj sezoni neće biti na trenerskoj klupi Viro Virovitice.

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo i čast biti ovih godinu i pol, možda i malo više, na čelu ove iznimne skupine igrača, skupine iskustva i mladosti, skupine velikih ljudi i prijatelja! Nažalost, zbog poslovnog rasporeda vrlo često sam izostajao s treninga, no Matej Smiljanec i Slaven Brdar su tu uvijek uskakali i odrađivali posao maksimalno profesionalno. Opet kažem, nažalost, zbog gore spomenutog, moram odstupiti s čela ove ekipe. Svim akterima ove moje misije na mjestu prvog trenera seniorske ekipe kluba želim beskrajno zahvaliti na svim lijepim, no i onim nešto manje lijepim trenucima. Kako je rekao jedan od mojih trenerskih mentora, koji me je nazvao kako bi čestitao na uspjehu, Siniša Špiranec, bio sam s vama na dnu kada smo ispadali iz lige. Obećali smo si svi skupa da želimo ekspresno nazad i evo, s odmakom od 8-9-10 mjeseci od tog obećanja, s vama sam došao na vrh, vratili smo se u 1. HRL. Mogu reći da odlazim ponosan, čista obraza i ispunjena srca. Ostajem u klubu. Ostajem kao ispomoć svim trenerima mlađih dobnih kategorija, no prvenstveno kao ispomoć ekipi koju vodi predsjednik ovog kluba Zlarin Rončević, prvenstveno prijatelj, bivši suigrač i čovjek koji mi je pružio priliku, koji je u datom trenutku trebao pomoć i kojeg, nadam se, nisam iznevjerio. Hvala svima vama koji ste barem jednom došli na tribine Tehničke škole i podržali bilo koju ekipu našeg kluba. I na kraju, hvala mojoj obitelji koja me pratila, trpjela moje silne izostanke od kuće, silne vikende kada se gotovo nismo ni vidjeli, no sva ta žrtva je ipak naplaćena naslovom prvaka pa sam se, barem se nadam, malo iskupio- istaknuo je Žunec.

Pitali smo predsjednika Zlarina Rončevića što dalje?

– Svjesni smo da Hrvoje Žunec zbog svojih poslovnih obveza ne može voditi seniorsku momčad u prvoligaškoj konkurenciji i zato smo krenuli u pronalaženje adekvatnog rješenja za trenera seniorske momčadi- odgovorio nam je Zlarin Rončević.

(www.icv.hr, mš, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content