Održan završni ispit za vatrogasce voditelje pomlatka i mladeži: Osposobljena 32 vatrogasca

Jučer je u vatrogasnom domu u Gornjim Bazjama, u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, održan završni ispit za vatrogasce voditelje pomlatka i mladeži. Nakon dva vikenda teorijskih predavanja i praktičnih vježbi, 32 vatrogasaca odradilo je završne ispite za koje su im ispitivači bili, u praktičnom dijelu Robert Teskera, te teorijskom Matea Doner.

U praktičnom dijelu vatrogasci su morali pokazati stečeno znanje o vježbama za pomladaka i mladež.

– Morali su znati kako se postrojavaju djeca i mladež u vježbi, koja se oprema koristi, kako pripremiti vježbu i što se sve u njoj mora odraditi. Uglavnom su kandidati zadovoljili i pokazali dobro znanje– rekao je Robert Teskera.

Teorijski dio sastojao se od pripreme i predstavljanja prezentacije s različitim i slobodno odabranim temama.

– Prezentacije su bile dobre, neke i odlične, baš onako s puno prostora za razmišljanje. Hvala svima na trudu, odradili su to jako dobro i svi su prošli završni ispit. Čestitam svima i sada je pred njima najteži zadatak ovog osposobljavanja, a to je stvarni rad s pomlatkom i mladeži, tu se moraju pokazati i dokazati te potvrditi sve naučeno u ovom tečaju. Želim im svima puno sreće i upornosti– zaključila je Matea Doner.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content