WINGS FOR LIFE – ZA ONE KOJI NE MOGU Tim “Volim svoju županiju” u kojoj je kapetan bio virovitičko-podravski župan Igor Andrović otrčao više od 550 kilometara

U Zadru, među više od 8.000 sudionika, prvi puta na humanitarnoj utrci Wings for life sudjelovao je tim Hrvatske zajednice županija okupljen pod nazivom “Volim svoju županiju” u kojoj je kapetan bio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Više od 70 djelatnika iz svih hrvatskih županija pretrčalo je ukupno 550,9 kilometara. Najviše je otrčao Kristijan Mikolić – 24,1 kilometar, a od žena najbolji rezultat je postigla Ida Foret s pretrčanih 15,7 kilometara.

Kapetan tima bio je već iskusni maratonac Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, a u utrci je sudjelovala i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, kao i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec. Kapetan tima Igor Andrović koji je otrčao nešto više od 19 kilometara je nakon utrke rekao.

-Posebno iskustvo. Toliko pozitivne energije na jednom mjestu, a cilj svima zajednički – pomoći onima kojima je potrebno . Iako i danas još pod velikom dozom adrenalina i pozitivnih emocija, kao kapetan ekipe “Volim svoju županiju”, ponosan sam na sve članove svog tima od kojih je velika većina na ovoj utrci napravila svoje osobne rekorde. Time smo još jednom dokazali da smo, bez obzira na teže vremenske uvijete, trčali otvorenih srca za plemenite ciljeve. Taj duh zajedništva i pozitiva koja isijava iz mase koja zajedno trci i daje zadnje atome snage i srca za one koji to ne mogu ostavlja poseban utisak i doživljaj. Hvala Zadranima na podršci, navijanju! Bili su vrhunski domaćini tijekom cijele staze. Vidimo se dogodine – zaključio je Andrović.

Inače, na utrci je sudjelovao i velik broj trkača iz cijele Virovitičko-podravske županije pokazujući kako je trend trčanja, a time i briga o zdravlju na našem području – u porastu…

(www.zadarska-zupanija.hr, www.vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content