Na radost roditelja, nastavnika i učenika otvorena Područna škola u Noskovcima

Osmogodišnja Tena, učenica 2. razreda, rezanjem vrpce otvorila je prostore Područne škole u Noskovcima, škole koja se nalazi pri OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica. Ukupno 11-ero učenika, pohađat će novu školu, a njih četvero su prvašići.

Na prigodnoj svečanosti, mnogobrojnim mještanima su se obratili saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i ravnateljica OŠ Davorina Trstenjaka Ksenija Žunec.

m IMG 3870

Naime, kako Dravska priča, u kojoj se nekada održavala nastava, postaje Centar za posjetitelje, zbog radova se morala izmjestiti učionica koju su pohađali učenici, sredstvima Virovitičko-podravske županije i Općine Čađavica, uređen je prostor u Mjesnom domu u kojem će učenici ubuduće pohađati nastavu. Vrijednost radova iznosila je oko 400.000 kuna.

Najsretniji su bili Adrijan, Marta, Josipa i Mario koji će u ponedjeljak, 9. rujna, po prvi put krenuti u školu, a knjige s odgovarajućim radnim materijalom uručio im je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Ove godine Vlada RH je učenicima nabavila udžbenike, a Virovitičko-podravska županija, uz gradove i općine, kupila je svim osnovnoškolcima potrebne radne materijale. Tako su po prvi put udžbenici za osnovnoškolce potpuno besplatni.

m IMG 3899

Na ovoj prigodnoj svečanosti u Noskovcima, između ostalih, bili su i zamjenici župana Darko Žužak i Igor Pavković, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, direktori, ravnatelji i pročelnici županijskih ustanova… Prostore nove škole blagoslovio je župnik Župe sv. Marije Magdalene Oliver Kranjčić. (vpz.hr; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”549007″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content