Nastavak ulaganja u cikloturističku infrastrukturu: Recro Bike servisne stanice od sada i u Golom Brdu, Podgorju, Sv. Đurađu i Rezovcu

Turistička zajednica grada Virovitice ovih je dana, s ciljem nadogradnje postojeće ponude cikloturizma, nastavila s postavljanjem Recro Bike servisnih stanica.

Recro Bike servisna stanica predstavlja stup opremljen alatom za popravak bicikla, pumpom za gume i solarnom pločom koja omogućava punjenje mobitela te servis i po mraku.

Uz pomoć sredstava odobrenih na Javnom pozivu Hrvatske turističke zajednice za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima, u prvoj fazi servisne stanice za bicikle postavljene su na prvom Virovitičkom ribnjaku na početku biciklističke staze Put šarana, u Osječkoj 6 (kod Park & Shop centra), Stanka Vraza 45 (tereni VeGeŠKe) i Ulici Matije Gupca 63 (ulaz u bivšu vojarnu, kod Sportske zajednice grada Virovitice).

U drugoj fazi servisne stanice postavljene su i u prigradskim naseljima Golo Brdo, Podgorje, Sveti Đurađ te Rezovac.

– Nakon užeg centra grada, a s obzirom na sve veću popularnost cikloturizma, nastavili smo s ulaganjima u cikloturističku infrastrukturu i u našim prigradskim naseljima. Postavljanjem ovih stanica želimo osigurati kvalitetnu servisnu podršku kako biciklistima rekreativcima, tako i našim građanima. Oni će tako na ovom području moći u potpunosti uživati u vožnji te sami u kratkom vremenu otkloniti eventualne tehničke probleme. Cilj nam je do kraja iduće godine opremite i sva ostala prigradska naselja biciklističkim servisnim stanicama te tako zaokružiti cikloturističku infrastrukturu na području grada Virovitice – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević.

Postavljanjem servisnih stanica zadovoljni su i Ivan Vrbanić iz Biciklističkog kluba BOR, kao i predsjednici mjesnih odbora Golog Brda, Podgorja, Rezovca i Sv. Đurađa: Josip Blažević, Milan Krmpotić, Vlado Hodak te Ivan Ćavarušić koji je ujedno i testirao Recro Bike stanicu.

– Drago nam je da Turistička zajednica grada Virovitice brine i ulaže i u prigradska naselja Virovitice. S obzirom na to da kroz Sv. Đurađ često prolaze biciklisti rekreativci, ova stanica će poslužiti kako njima, tako i našim mještanima – kazao je I. Ćavarušić. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content