Od listopada osobama s invaliditetom dva sata besplatnog parkinga u Virovitici

Od 1. listopada Poslovni Park Virovitica d.o.o. uvodi pogodnost za parkiranje osoba s invaliditetom, koje imaju pravo na znak pristupačnosti.

Riječ je o tome da će na svim javnim parkiralištima pod naplatom osobe s invaliditetom moći ostvariti pravo na besplatno korištenje javnog parkirališta najduže dva sata u neprekidnom trajanju tijekom jednog dana. Vrijeme parkiranja počinje od prvog opažaja u danu i teče bez prekida najduže dva sata.

Kako saznajemo, Poslovni Park se na ovu pogodnost odlučio jer, kako kaže direktor Matija Mustač, u odnosu na broj osoba s invaliditetom postoji manjak parkirališnih mjesta.

– Do sada nismo naplaćivali osobama s invaliditetom koji imaju pokaz o dokazu invalidnosti (60 posto i više), a koji stanu na označeno parkirno mjesto označeno plavom bojom, odnosno na ona koja su pod naplatom, jer znamo i sami da ima više osoba s invaliditetom nego označenih parkirnih mjesta gdje mogu stati bez naknade. Naravno da je mnogo vozača koji nisu invalidi, a stanu na takva mjesta, ali to je na njihovoj duši – kaže.

– Međutim, počelo se pojavljivati sve više i to svakodnevno prigovora da im oprostimo jer su osobe s invaliditetom, a nije bilo mjesta, i tako dalje. Nakon analize uvidjeli smo da više ljudi, odnosno vozila koristi jednu te istu karticu od osobe koja ima invalidnost, što je nemoguće jer ne može invalidna osoba biti na dva mjesta. Stoga, kako ne bi bilo malverzacija i slično, odlučili smo se za naljepnice koje mi izdajemo i koje se unose u naš sustav, da samo to vozilo može stajati na označenim plavim parkiralištima – objašnjava M. Mustač.

Osobe s invaliditetom ovu će mogućnost u praksi moći iskoristiti tako da uz važeći znak pristupačnosti pribave i naljepnicu ili pokaz koju izdaje Poslovni Park Virovitica, a čija je cijena 30 kuna. Naljepnica ili pokaz izdaje se na godinu dana ili do vremena do kojeg vrijedi znak pristupačnosti te se može nabaviti u redovnom radnom vremenu na blagajni Poslovnog Parka Virovitica, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 21, Virovitica, na 2. katu.

(www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content