Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova VPŽ

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održana je sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova VPŽ. Uz predsjedanje Dese Kolesarić, na sastanku se govorilo o: obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja 22. rujna, a on će se u Virovitici obilježiti 19. rujna.

– Kroz projekt Ministarstva unutrašnjih poslova „Lily“, obilježit ćemo taj dan. Naši glumci će čitati tekstove o nasilju, a osim toga bit će prikaz vježbe interventne policije, kao i prikaz Krav maga samoobrane. Kroz program će nas voditi pjesma „Lily“ koju izvodi Stoka. Sve to će se održavati kod Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, s početkom od 10,00 sati. Uključit će se niz dionika, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Kazališta Virovitica, PU Virovitičko-podravske županije… Osim toga, tvornica obuće, Borovo, predstavit će startas tenisice Lily, koje će se moći kupiti. Bit će tu i SOS Virovitica. Cilj je senzibilizirati nasilje nad ženama i posljedice koje one imaju na pojedinca i na cijelo društvo. Organizatori događanja su Ministarstvo unutarnjih poslova, PU virovitičko-podravska i Županijski tim za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Virovitičko-podravske županije. Suorganizatori su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Virovitice, Udruga S.O.S. Virovitica, Hrvatska udruga pripovjedača Pričalica, Kazalište Virovitica, Kulturno umjetnički centar-studio za suvremeni ples, Tvrtka Borovo i La Donna – naglasila je Desa Kolesarić. Više o navedenom projektu Lily može se vidjeti ovdje.

Na sastanku se između ostalog govorilo i o problematici „žena i mediji“, jer, smatra, dosta se tekstova koji se objavljuju a vezani su za žene, objavljuju na neprofesionalan i senzacionalistički način…. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content