Osoblje EDIC-a Virovitica povodom obilježavanja Europskog dana jezika posjetilo OŠ Eugena Kumičića Slatina

Svake godine 26. rujna u svim zemljama članicama Europske unije obilježava se Europski dan jezika te je tim povodom osoblje EDIC-a Virovitica ove godine posjetilo OŠ Eugena Kumičića Slatina. U zanimljivim radionicama sudjelovalo je 50 učenika 3. razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Na samom početku posjete osoblje EDIC-a uputilo je učenike općenito u temu Europske unije igrom. Učenici su izrađivali ˝Kokoš od papira˝ na kojoj su učenicima bile na raspolaganju osnovne informacije o Europskoj uniji (o zemljama članicama u EU, o novcu u EU, kada se slavi Dan Europe, glavnim gradovima europskih zemalja i sl.) te su igrali online igru ˝Pronađi zastave˝ na web stranici ˝Kutak za učenje˝ gdje su se upoznavali sa zastavama zemalja članica Europske unije.

normal 1569564764 1
Foto: europedirect-vpz.eu

Nakon uvodnog dijela slijedio je najvažniji dio, a to je ispunjavanje križaljke sa jezicima zemalja članica Europske unije. Učenicima sa najbolje ispunjenom križaljkom podijeljeni su zanimljivi promotivni materijali sa logom EDIC-a Virovitica i zastavom Europske unije kao nagrade (šalice, olovke i brošura o jezicima Europske unije), dok su ostali dobili setove za crtanje za djecu (bojice, noteze za bojanje i također brošuru o jezicima Europske unije).

Cilj održavanja radionice o Europskom danu jezika je upoznavanje učenika sa jezicima Europske unije te predočenje važnosti i raznolikosti jezika u Europskoj uniji. Europski dan jezika obilježava se kako bi se jačala svijest o raznolikosti jezika u Europi,promicala kulturna i jezična raznolikost te kako bi se potaknuli na učenje jezika. (europedirect-vpz.eu)

[g-gallery gid=”553072″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content