PROJEKT „IN-IN – INTEGRACIJA I INKLUZIJA” Pomoćnici u nastavi potpisali ugovore, radit će s 49 učenika

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (petak) su svečano potpisani ugovori s pomoćnicima u nastavi u okviru projekta „In-In – integracija i inkluzija“. Projekt je to za koji je Virovitičko-podravskoj županiji osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurava Virovitičko-podravska županija.

Sve okupljene dočekale su pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac te ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač.

– Od ove godine po proceduri na Javni poziv koji smo oglasili su se javili kandidati koji su morali proći postupak selekcije. Nakon toga, za oni koji ju nemaju, i propisanu edukaciju. Danas je ugovor sklopilo 45 pomoćnika za 49 učenika. Raskorak je u broju pomoćnika i učenika jer je Ministarstvo po prvi put, pregledavajući dokumentaciju, donijelo odluku da učenici koji su u istom razrednom odjelu imaju jednog pomoćnika, tako da u školama imamo jednog pomoćnika na dva učenika – objasnila je V. Šerepac.

IMG 1358 Custom

Jedna od pomoćnika i pomoćnica u nastavi koji su danas potpisali ugovor je i Marina Mihaljević iz Orahovice, koja je prije pet godina sudjelovala u pilot projektu za pomoćnika u nastavi.

– Moj razlog za sudjelovanje u ovom projektu su isključivo djeca, znači pomoć djetetu u potrebi. Suradnja u školskoj ustanovi je vrlo bitna i u ovih pet godina imam izuzetno pozitivna iskustva, i što se tiče djece i same škole – otkriva M. Mihaljević koja ističe kako je svake godine velika konkurencija što se tiče natječaja i da je najbitnije učiti i raditi na sebi.

Prjavu za projekt „In-In – Integracija i inkluzija“ napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, a u suradnji sa Razvojnom agencijom VIDRA. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”550427″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content