POVELJA ZAHVALNOSTI Nastavnik Vedran Runje mladima pokazuje snagu znanja: Nagrada je vjetar u leđa za nove i moderne inovacije

Nastavnik strojarstva u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina Vedran Runje dobitnik je Povelje zahvalnosti koju dodjeljuje župan Virovitičko-podravske županije. Uz potporu ravnatelja škole Mladena Graovca i Virovitičko-podravske županije, koja je nabavila računalnu opremu, Vedran Runje je sa svojim učenicima razvio ideju o dijagnostičkom pisoaru za rano otkrivanje raka prostate te detekciju droge i alkohola, ali i izradio pametnu klupu te CNC strojeve poput CNC glodalica, CNC 3D printera i CNC lasera.

Inače, u Hrvatskoj postoji jedan profesionalni CNC laser, u jednoj srednjoj školi u sjevernom dijelu države, a ovaj su učenici pod mentorstvom svog nastavnika strojarstva napravili vlastitim rukama i znanjem.

– Našim učenicima, i meni osobno kao mentoru, ovaj čin Županije bit će daljnji poticaj da se razvijamo u inovatorskom i poduzetničkom duhu te dovršimo započete projekte, kao što su edukacijska CNC tokarilica, 3D skener i još nekoliko projekata koji su u stanju pripreme – rekao je Vedran Runje. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content