REGIONALNA AGENCIJA SJEVER Građani saznali kako ostvariti sufinanciranje za ugradnju solara i proizvodnju energije

Nakon što je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama, Regionalna energetska agencija Sjever u Virovitici je u petak održala javnu tribinu za zainteresirane građane.

Navedenim programom su obuhvaćeni sustavi priključeni na mrežu, ali i „off grid“ sustavi, a ovisno o lokaciji se za sustav i stručni nadzor može se dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna.

Energetski stručnjaci Jurica Perko i Denis Premec na javnoj tribini su nazočne pobliže upoznali s uvjetima natječaja i informirali ih o svemu što je potrebno za predaju prijave za sufinanciranje. Građani su tako iz prve ruke saznali koji su preduvjeti za financiranje, opravdani troškovi ulaganja, koja je obavezna dokumentacija i kako dostaviti prijavu.

Javnoj tribini u virovitičkoj Gradskoj vijećnici nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji se aktivno uključio u raspravu, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever Ivan Šimić, kao i djelatnici Gradske uprave.

Jurica Perko i Denis Premac naglasili su kako je REA Sjever na raspolaganju svim građanima te im nudi besplatnu pomoć i podršku i to u vidu pronalaženja projektanta/nadzora, pregleda ispunjene i prikupljene prijavne dokumentacije, kao i savjeta kod ishođenja suglasnosti i priključenja kod HEP ODS.

Zainteresirani građani mogu se javiti na broj 048/289-240, na e-mail: [email protected] ili direktno na adresu M. Krleže 81 (gradski bazeni Cerine, 48000 Koprivnica. Također, građani se za informacije mogu javiti i u Grad Viroviticu, Trg kralja Zvonimira 1, gdje će ih djelatnici povezati sa stručnjacima iz REA-e Sjever. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content