“SIGURNO U ŠKOLU S HAK-OM” Ove godine tradicionalna akcija privukla mnoštvo malih Virovitičana

Sunčano subotnje jutro virovitički mališani proveli su na šetnici ispred Gimnazije, na kojoj su okretanjem pedala, rolanjem i vožnjom između čunjeva sudjelovali u tradicionalnoj akciji “Sigurno u školu s HAK-om”, namijenjenoj djeci i njihovim roditeljima.

Kao i svake godine, akciju je organizirala Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s Hrvatskim auto klubom Virovitica.

Mališane koji su spretno izbjegavali prepreke podržao je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, a ispred Hrvatskog autokluba, Autokluba Virovitica, male sudionike u prometu i njihove roditelje srdačno je pozdravio Robert Valenteković.

IMG 20190914 102754 Custom

-Prošlog tjedna započela je školska godina te su prvašićima u svim školama podijeljene žute kape kako bi bili uočljiviji u prometu. Danas smo ovdje da se zabavimo, podružimo i poigramo na zanimljiv i edukativan način, a najvažnije od svega je skrenuti pozornost na one mališane koji vozeći bicikl, romobil ili role sudjeluju u prometu – rekao je R. Valenteković.

Prijašnjih godina se manifestacija održavala na prostoru parkirališta Zagrebačke banke, no danas se, po prvi puta održala ispred virovitičke Gimnazije.

IMG 20190914 100907 Custom

-Danas smo se 13. put okupili ovdje kako bi održali akciju “Sigurno u školu s HAK-om”. Po prvi puta smo na ovom mjestu i čini mi se kako je ova lokacija magična jer je danas s nama mnogo mališana i njihovih roditelja. Ovaj 13. put nije nesretan, čak štoviše, sretan je jer je najveći do sada. Ovom akcijom obilježit ćemo kraj prvoga tjedna početka nove školske godine. Akcija se provodi na nivou cijele Hrvatske, a mi je sa zadovoljstvom, u suradnji sa Hrvatskim autoklubom, Autoklubom Virovitica, provodimo i u Virovitici – istaknula je Anita Relić, policijska službenica za prometnu preventivu u PU virovitičko-podravskoj.

U vožnji romobilom uživala je i šestogodišnja Issa, koja je pažljivo vozeći romobil izbjegavala čunjeve. Issa nam je otkrila kako više voli voziti romobil od bicikla je s romobilom brža.

IMG 20190914 101204 Custom e1568464360504

-Veseli me što danas sudjelujemo u ovoj akciji. Važno je djeci ukazati na sve što ih očekuje u prometu i na sve izazove koji ih očekuju. Ova akcija nam je baš super jer osim edukativnog sadržaja ima i zabavni faktor – rekla nam je Sandra Belani, Issina mama.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”550638″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content