Ultramaratonci istrčali 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave, virovitičku dionicu trčao i župan Igor Andrović

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine, uz svoje prijatelje iz nekoliko županija, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, istrčali su 6. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara. Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce pozdravio načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić. Dio virovitičke dionice, s ultramaratoncima, istrčao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 8781U ime organizatora, svim natjecateljima se zahvalio predsjednik Udruge Glasnici Istine Pavo Tutenov, posebno apostrofiravši župana Androvića, “puno ih je govorilo da će trčati s nama, a vi ste prvi koji je to napravio i na tome vam veliko hvala”, kazao je Tutenov, dok je župan Andrović, naglasio “kako je ovo najmanje što se može učiniti za one koji su stvarali Hrvatsku i čuvanje sjećanja na Domovinski rat”.

IMG 7224Tako su ultramaratonci Glasnici istine spojili istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave. I na ovaj način, maratonci „Glasnika istine“ žele sačuvati sjećanja da se ne zaboravi istina o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku.

– Ovo je šesti ultramaraton kojim spajamo Virovitičko-podravsku županiju od njene najzapadnije do najistočnije točke i to pod pokroviteljstvom Županije i župana Igora Androvića kojima se zahvaljujem, posebno županu koji je i istrčao jednu dionicu s trkačima. Bilo je iscrpljujuće, no svi su sretno stigli i doista od srca hvala svim trkačima koji su došli iz Virovitice, Slatine, Osijeka, Zagreba i Slavonskog Broda. Treba svakako spomenuti i naše prijatelje iz Virovitice koji su bili dio ove priče istrčavši dionicu od Kladara do Suhopolja u dužini od 30-ak kilometara, a imali smo kroz maraton još sudionika koji su trčali po etapama. 10-ak maratonaca je istrčalo punu dionicu i njima odajem posebno priznanje– rekao je predsjednik udruge Glasnici istine Pavo Tutenov na cilju u Staroj Jošavi (www.icv.hr, vpz.hr, vg, foto: K. Toplak, I. Bedeković, D. Fišli i V. Grgurić)

0809ultramaraton 1[g-gallery gid=”549478″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content