Završen projekt „Humanitarni paketi GDCK Virovitica“: Podijelili više od 457 tona hrane i higijenskih potrepština

Podjelom humanitarnih paketa u mjesecu rujnu 2019. godine Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica završava provedbu projekta „Humanitarni paketi GDCK Virovitica“ u sklopu programa ,,Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza ll“, a koji je u 100-postotonom iznosu financiran iz Fonda Europske unije za pomoć najpotrebitijima. Vrijednost projekta je 5.079.968,00 kn, projekt se provodio 15 mjeseci, a sastojao se je od tri dijela. Prvi dio projekta bila je podjela školskog pribora i školskih torbi prije početka školske godine 2018./2019., drugi dio je mjesečna podjela paketa za 1250 primatelja zajamčene minimalne naknade i 1.103 umirovljenika sa najnižim primanjima sa područja općina Gradina, Lukač, Špišić Bukovica, Suhopolje, Pitomača i grada Virovitice, a treći dio projekta bile su edukacije za primatelje pomoći.

Podjela školskog pribora obuhvatila je 194 djeteta starosti do 15 godina, učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole. Školski pribor sadržavao je bilježnice, popunjene pernice, komplet za geometriju, tempere i kalkulator te uz navedeno školsku torbu ili ruksak kao i vrećicu za papuče u ukupnoj vrijednosti pribora od 93.469,90 kn.

Podjela2

Tijekom provođenja projekta izvršeno je 10 podjela paketa hrane i higijenskih potrepština za primatelje korisnike zajamčene minimalne naknade, te 3 podjele paketa za umirovljenike sa najnižim mirovinama. Podjele su bile organizirane na 4 lokacije i to u Cabuni, Gradini, Pitomači i Virovitici s ciljem omogućavanja korisnicima lakše preuzimanje paketa. Za one korisnike koji zbog nepokretnosti, duboke starosti ili bolesti nisu mogli doći i preuzeti pakete organizirana je dostava paketa na kućnu adresu primatelja. Dostava je provedena teretnim vozilom čija je nabavka također financirana kroz ovaj projekt. Ukupno je kroz projekt podijeljeno 29.750 paketa odnosno više od 457 tona hrane i higijenskih potrepština. Obzirom na podijeljenu količinu te sadržaj dijeljenih paketa tijekom provedbe projekta podmirene su mjesečne potrebe primatelja sa osnovnim namirnicama te higijenskim potrepštinama.

Uz podjelu školskog pribora, hrane i higijenskih potrepština kroz projekt su provedene i edukacije za primatelje pomoći. Edukacije su se održale na 4 lokacije, a iste su realizirane u suradnji sa Poslovnim učilištem EDUKA PLUS iz Virovitice. Tema edukacija bile su financijska pismenost, uravnotežena i zdrava prehrana te zdravstvena i obrazovna kultura, a edukacija je obuhvatila 240 osoba primatelja pomoći.
Projekt „Humanitarni paketi GDCK Virovitica“ jedan je od većih projekata GDCK Virovitica, financiran sredstvima Europske unije. Provedbom projekta postigao se primarni cilj njegova provođenja, a to je olakšati svakodnevni život materijalno najugroženijim stanovnicima na području djelovanja GDCK Virovitica, posebice najranjivijim skupinama društva – djeci, starim i nemoćnima.

Ovaj projekt je kroz mjesece provedbe pokazao da GDCK Virovitica raspolaže kvalitetnim i dostatnim ljudskim i materijalnim kapacitetima i da može uspješno provesti velik, kompliciran i zahtjevan projekt što će svakako biti vrijedna referenca u budućim prijavama na natječaje financirane novcem iz socijalnih fondova EU.

logići

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content