Uspješno završeno 33. Višebojsko prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici koje se proteklog vikenda održavalo u Virovitici

Virovitičko klub ritmičke gimnastike Pirueta proteklog vikenda, 27. i 28. travnja, ugostio je 52 gimnastičarke iz 11 najboljih hrvatskih klubova u najjačem apsolutnom individualnom programu. 

U kategoriji mlađih kadetkinja, prvo mjesto osvojila je Lara Mahmoud El Haty iz zagrebačkog KRG Leda s ukupnom ocjenom 80.000, drugoplasirana je bila Eva Škoda iz KRG Sirena iz Zadra s ukupnom ocjenom 74.250, a treće mjesto zauzela je Leoni Premužić iz GK Vindija.

Predstavnica KRG Pirueta Hana Kocijan zauzela je 11. mjesto u višeboju. Hani je ovo bilo prvo Višebojsko prvenstvo Hrvatske u najjačem apsolutnom programu te je pokazala veliku perspektivu i kvalitetu, a u budućnosti se od nje mogu očekivati izvrsni sportski rezultati na najvišem nivou.

U kategoriji kadetkinja prvo mjesto osvojila je Lucija Rukavina (GK Aura Zagreb) s ukupnom ocjenom 82.250, srebrom se okitila Hana Gradečak (GK Aura Zagreb) s ukupnom ocjenom 78.000, a treće mjesto osvojila je Iva Pelko (GK Maksimir) s ukupnom ocjenom 74.600.

U kategoriji mlađih juniorki prvo mjesto je osvojila Eva Kocijan (GK Vindija) s ukupnom ocjenom 88.550, drugo mjesto osvojila je Zora Delač (KRG Leda) s ukupnom ocjenom 82.300, a treće mjesto zauzela je Noemi Deanne Marcikić (KRG Sirena).

U juniorskoj kategoriji Vita Franov (KRG Sirena) osvojila je prvo mjesto s ukupnom ocjenom 94.900, drugo mjesto osvojila je Iana Bečić (KREG Galatea) s ukupnom ocjenom 93.250, a Ana Jurković (GK Maksimir) osvojila je treće mjesto s ukupnom ocjenom 93.050.

U kategoriji seniorki prvo mjesto osvojila je Tamara Artić (GK Vindija) s ukupnom ocjenom 116.450, drugo mjesto osvojila je Gresa Ramadani (GK Aura) s ukupnom ocjenom 106.550, a treće je osvojila Lana Sambol (GK Aura) s ukupnom ocjenom 106.450.

Nažalost, seniorka KRG Pirueta Virovitica Lara Pleše zbog ozljede stopala morala je propustiti drugi dan natjecanja te je njezin nastup na ovom natjecanju bio daleko od onoga što može, a sigurno će to nakon što se vrati u formu u budućnosti i pokazati te nastaviti postizati sve bolje sportske rezultate na najvišem nivou.

– Klub ritmičke gimnastike Pirueta zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji 33. Višebojskog prvenstva Hrvatske te pomogli da se grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija još jednom pokažu kao izvrstan domaćin prestižnih sportskih natjecanja. KRG Pirueta zahvaljuje roditeljima koji su uvelike pomogli u organizaciji ovog prestižnog sportskog natjecanja, Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici, Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županije i Turističkoj zajednici grada Virovitice, Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije i Sportskoj zajednici grada Virovitice, te svim sponzorima ovog natjecanja- ističu iz KRG Pirueta.

Članice KRG Pirueta nastavljaju s pripremama za međunarodne turnire koji ih očekuju do kraja sezone. U jesenjem dijelu sezone virovitičke Piruete natjecat će se na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u najjačem apsolutnom programu.

(www.icv.hr, KRG Pirueta)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content