DANI HRVATSKOG TURIZMA Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović dobila diplomu „Strojovođe za male vlakove“, izložbe “Virovitica voli vlakove”

Izložba “Virovitica voli vlakove” je 2017. godine osvojila prestižnu nagradu Simply the best. “Rođeni su” u kolovozu 2015. godine u Virovitici. Na virovitičkom Željezničkom kolodvoru svoje su mjesto našle makete vlakova, tramvaja, automobila, autobusa, helikoptera, tenkova, Dvorac Pejačević, ali i Autobusni kolodvor u Virovitici, ukratko, postav koji oduzima dah i djeci i odraslima.

Turistička atrakcija izložbe maketa malih vlakova prepoznata je i od strane Udruge hrvatskih putničkih agencija i turističkog časopisa Way to Croatia, te 2017. su dobili nagradu “Simply the best”.

IMG 4164
foto: K. Toplak

U petak, na Danima hrvatskog turizma, u Tvrđi, u Osijeku, bili su sastavni dio HeadOnEast, manifestacije koja je okupila sve najbolje što u turizmu nudi Slavonija. Do petka su ovu izložbu posjećivali djeca i odrasli, župani, gradonačelnici i premijer na Viroexpu, a od petka i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Goran Denac, autor ove turističke atrakcije, informirao je predsjednicu RH o čemu se radi, ona je “provozala krug” s lokomotivom i dobila diplomu „Strojovođe za male vlakove“ za vožnju izložbe “Virovitica voli vlakove”.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović bio je tu i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, kao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i mnogi drugi… (vpz.hr)

[g-gallery gid=”555003″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content