FOTO Mnoštvo posjetitelja na 3. josipovačkim “Zagorskim jesenima” uživalo u bogatom kulturno-umjetničkom programu

Svečanim mimohodom folkloraša kroz selo započele su “3. Zagorske jeseni” u Josipovu. Manifestacija je to koju je i ove godine organizirala Udruga žena Josipovo sa željom njegovanja jezika i kulture svojih predaka koji su naseljeni u ovo selo iz Stubice, Bistre, Jakovlja i drugih mjesta Zagorja.

Nakon mimohoda, Kulturno-umjetnička društva “Zdenac” iz Zdenaca, “Podravina” iz Čađavice, “Matija Gubec” iz Gornje Stubice, “Zagorci” iz Beljevine te Dječja folklorna skupina “Neven” iz Donjih Meljana, djeca Područne škole Josipovo i domaćin Udruga žena Josipovo, predstavili su se pjesmom i plesom.

m IMG 7556 Custom

Prije samih kulturno-umjetničkih točaka, brojnim posjetiteljima manifestacije pozdravnim riječima obratili su se predsjednica Udruge žena Josipovo Marija Čupar i načelnik Općine Sopje Berislav Androš, a svečanosti su, između ostalih, nazočili zamjenik virivitičko-podravskog župana Darko Žužak, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, zamjenik sopjanskog načelnika Željko Janečić i nekadašnji sopjanski župnik vlč. Augustin Tašić.

Osim kulturno-umjetničkog programa, posjetitelji su mogli obići izložbeno-prodajne štandove na kojima su svoje radove izložili Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” iz Slatine, Udruga “Cer” iz Crnca, Udruga “Rukotvorine Zdenac” iz Zdenaca i Udruga žena Josipovo.

m IMG 7609 Custom e1570435324146

Nakon svečanog dijela manifestacije za sve goste pripremljena je zajednička večera, vol na ražnju, uz nastup Tamburaškog sastava Fijaker. Pokrovitelji ove manifestacije bili su Općina Sopje i Virovitičko-podravska županija, dok je generalni sponzor bio Agroduhan Slatina.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”555371″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content