FOTO Na krilima Klementa i Janečića ekipa VPŽ/Grad Slatina do pobjede protiv Austrijanaca

Već nekoliko godina “tinja” ideja o organizaciji prijateljske nogometne utakmice na kojoj bi snage odmjerili slatinski veterani, nakadašnji igrači Slatine i prijatelji iz Austrije. Ideja je nastala od strane potpredsjednika NK Slatina Mirana Janečića i njegovog dugogodišnjeg prijatelja Tihomira Adamovića, nekadašnjeg igrača Slatine, koji već dugi niz godina živi i radi u Austriji.

Najidealniji termin za odigravanje revijalne utakmice otvorio se upravo ove godine, kada slatinski nogomet slavi 100-ti rođendan, dan nakon svečane sjednice povodom 100 godina igranja nogometa u Slatini.

m IMG 9103

Revijalna nogometna utakmica odigrana je jučer (subota) po lijepom vremenu na glavnom terenu stadiona Antuna Tone Butorca, a svoje baratanje loptom na zelenom terenu obnovili su igrači ekipa Virovitičko-podravska županija/Grad Slatina i Prijatelji iz Austrije. Iako je to bila prijateljska, revijalna utakmica, moglo se vidjeti niz lijepih i atraktivnih poteza uz dosta “borbe”, a pobijedila je ekipa VPŽ/Grad Slatina rezultatom 3:2.

Glavno ime utakmice zasigurno je Marijo Klement, zamjenik virovitičko-podravskog župana, koji je postigao dva gola, ali ni drugi domaći igrači nisu zaostajali. Jedan gol postigao je predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, a odlične poteze pokazao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Oliver Jukić, ali i svi ostali.

m IMG 9174

No, do pobjede domaćina sigurno ne bi došlo da trener, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić uz savjete svog pomoćnog trenera Krunoslava Šaraboka, nije na vrijeme izvršio potrebne izmjene. Jedna takva bio je ulazak Ilije Nikolića, slatinskog gradskog vijećnika, koji je, više trkački nego znalački, dao svoj obol u pobjedi. Odlično baratanje loptom pokazali su i ostali, Hmelik, Petrović, Stipanić, Kovač, Beneš, Milašćević, Lorenc…

Gosti iz Austrije bili su oduševljeni organizacijom utakmice, ali i gostoprimstvom, kao i ljepotama ovog lijepog slavonskog grada smještenog između rijeke Drave i obronaka Papuka, uz koje se pruža nedogledna ravnica rodnih polja.

m IMG 9273

Pema riječima Tihomira Adamovića, ovakva druženja uz nogomet trebala bi postati tradicionalna, pa je tako već dogovorena uzvratna utakmica u Austriji sljedeće godine.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”559840″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content